Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Campanie naţională de tratament pentru hepatitele virale
Ministerul Sănătăţii dă startul campaniei naţionale de tratament antiviral al bolnavilor de hepatite cronice şi ciroze hepatice virale B, C, D. Medicamentele procurate în acest sens au fost repartizate în majoritatea teritoriilor administrative ale Republicii Moldova, conform listelor de distribuţie şi deciziilor pentru fiecare pacient inclus în tratament.
10.01.2017   1405 Accesări   
Avocaţii din Moldova ameninţă cu proteste
Avocaţii din Moldova continuă să-şi exprime nemulţumirea faţă de proiectul de lege ce prevede ca deputaţii, care au cel puţin zece ani vechime de activitate în domeniul dreptului, să acceadă în avocatură fără să susţină examene. Iniţiativa legislativă a fost elaborată de către un grup de deputaţi şi a fost înregistrată în Parlament pe 26 decembrie 2016, asta în condiţiile în care, în Parlament, exista deja un proiect de lege cu privire la avocatură.
09.01.2017   1494 Accesări   
     
În şcolile din ţară vor fi create consilii de administraţie
În toate instituţiile de învăţământ general din ţară vor fi create consilii de administraţie, structuri care vor participa la procesul de luare a deciziilor referitoare la activitatea şcolii. Instituirea consiliilor este prevăzută de Codul educaţiei.
16.01.2015   1056 Accesări   
Sindicatele bat alarma
Sindicatele bat alarma - numărul de boli profesionale în Republica Moldova este subevaluat. Statisticile arată că anul trecut nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire profesională. Asta în condiţiile în care, potrivit sindicatelor, foarte mulţi oameni se îmbolnăvesc din cauza condiţiilor nocive de muncă. Însă, salariaţii nu semnalează aceste cazuri, iar cei care dovedesc prin judecată că au boli profesionale, nu sunt despăgubiţi de patroni.
12.01.2015   2091 Accesări   
     
12 copii învaţă elementele de bază a desenelor la o tabără de iarnă
12 copii care au între şapte şi 13 ani învaţă, timp de o săptămână, să-şi deseneze personajele preferate din desene animate sau filme. Proiectul este desfăşurat de o şcoală de business din Chişinău, relatează Mesager.
09.01.2015   1077 Accesări