Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Familiile cu trei şi mai mulţi copii vor putea privatiza gratuit locuinţele
Refugiaţii transnistreni, dar şi familiile cu trei şi mai mulţi copii, vor putea privatiza în mod gratuit locuinţele. Un document în acest sens, propus de Guvern, a fost votat în prima lectură de plenul Parlamentului în cadrul şedinţei de astăzi, 27 octombrie.
30.10.2017   430 Accesări   
În Moldova lipsește legislația care ar soluționa efectiv cazurile de malpraxis, IDOM
În Republica Moldova lipsesc mecanismele extrajudiciare pentru soluționarea cazurilor de malpraxis. Nu este prevăzut mecanismul asigurărilor de răspundere profesională în caz de greșeli medicale. De asemenea, nu există o autoritate care ar stabili gravitatea acestor greșeli. În același timp, numărul cazurilor de malpraxis crește în fiecare an. Concluziile se regăsesc într-un studiu de evaluare, realizat de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM).
27.10.2017   438 Accesări   
     
A crescut interesul cetățenilor pentru siguranța online
Mai mulţi părinţi şi tutori ai copiilor şcolari au revenit în băncile şcolii, la invitaţia experţilor Centrului Internaţional „La Strada”. Adulţii au participat la seminare informative privind siguranţa copiilor on-line, la care au aflat despre riscurile pentru cei mici pe Internet şi soluţiile practice prin care aceste riscuri pot fi evitate.
27.10.2017   440 Accesări   
Nils Muižnieks: Republica Moldova a realizat progrese importante cu privire la violența în familie
Republica Moldova a realizat progrese importante în ceea ce privește abordarea violenței domestice, dar trebuie să facă mai multe în domeniul reformării justiției.
16.10.2017   426 Accesări   
     
Atelier de Dezvoltare Profesională eTwinning desfășurat la Bratislava
Trei cadre didactice din R. Moldova au participat la un Atelier de Dezvoltare Profesională eTwinning cu tematica Incluziunea școlară (minoritățile lingvistice și culturale, minoritățile rome si copii cu necesități speciale), care a avut loc în perioada 5-7 octombrie, curent, la Bratislava, Republica Slovacă.
10.10.2017   575 Accesări   
Soluţii pentru mamele solitare sau părinţii aflaţi în dificultate
În fiecare an, peste 80 de copii mici ajung în instituţii de plasament. Ei îşi pierd părinţii sau sunt lăsaţi în voia sorţii de cei care le-au dat viaţă. Cel mai des renunţă la copii femeile care provin din familii social-vulnerabile. În acest context, astăzi au fost lansate, în premieră, trei spoturi ce propun soluţii pentru mamele solitare sau părinţii aflaţi în dificultate, astfel încât să ştie pe ce ajutor pot conta ca să-şi ţină copiii alături.
06.10.2017   419 Accesări   
     
Fundația SWISSCOR, fondată de fostul președinte elvețian Adolf Ogi, a oferit asistență pentru 473 de copii din Republica Moldova
Pe parcursul ultimilor 10 ani Fundația elvețiană SWISSCOR a oferit asistență unui număr de 473 de copii cu dizabilități din Republica Moldova. Despre acest lucru a vorbit azi la Chișinău chiar fondatorul Swisscor, fostul președinte al Confederaţiei Elveţiene Adolf Ogi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media din R. Moldova.
04.10.2017   499 Accesări   
În premieră pentru Moldova a fost elaborat un raport de audit de gen al Legislativului
Republica Moldova se plasează pe locul 64 din 190 de ţări în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în Parlament. Datele se conţin în Raportul de audit de gen în Parlament, prezentat deputaţilor. Documentul analizează, în premieră, situaţia din Parlament prin prisma egalităţii de gen, identifică lacunele şi provocările şi oferă recomandări menite să consolideze o instituţie mai sensibilă la gen. Documentul face o radiografie a prezenței femeilor în Parlament, inclusiv la nivelul organelor de conducere, a comisiilor permanente și în cadrul secretariatului.
27.10.2015   1948 Accesări   
     
Copiii din Găgăuzia vor învăţa limba română
Copiii din Găgăuzia vor învăţa să vorbească limba româna încă din grădiniţă. Un nou program de studii, care include tehnici speciale de predare, a început deja să fie implementat în instituţiile preşcolare din regiune, relatează Mesager.
23.10.2015   2041 Accesări   
Republica Moldova, promovată la Milano printr-un şir de acţiuni
Săptămâna această sunt preconizate a fi desfăşurate mai multe acţiuni la Pavilionul Republicii Moldova din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano.
15.10.2015   1970 Accesări   
     
Speranţa de viaţă în Moldova este în uşoară creştere
Speranţa de viaţă în Republica Moldova înregistrează o tendinţă generală de creştere. Acest lucru îl arată datele statistice, prezentate de ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi. Oficialul a făcut declaraţiile în cadrul Forumului Naţional pentru Sănătate.
24.10.2014   1375 Accesări   
Elevii din Măgdăceşti îi ajută pe bătrânii din azilul de la Călăraşi
Elevii clasei a X-a a Liceului Teoretic Măgdăceşti au adunat bunuri materiale şi produse alimentare pentru cei 24 de bătrâni din azilul de la Călăraşi. Dirigintele clasei, Eugenia Ciutac, a comunicat pentru IPN că în azil locuiesc bătrâni care fie nu au avut copiii, fie aceştia nu-i vizitează. La 25 octombrie, elevii vor merge să transmită donaţiile. Acţiunea face parte din Săptămâna Naţională a Voluntariatului.
23.10.2014   1311 Accesări   
     
Mai multe grădiniţe şi centre comunitare au fost renovate în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”
83 de grădiniţe şi 21 de centre comunitare de educaţie timpurie au fost renovate şi redeschise din 2006 până în prezent, în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie în Moldova”. Astfel, a fost creat acces la educaţie pentru peste 10 mii de copii.
22.10.2014   1238 Accesări   
Traficul de fiinţe umane rămâne a fi un flagel în Moldova
În primele şase luni ale anului curent au fost înregistrate peste 160 de victime ale traficului de fiinţe umane, cu 25 la sută mai mult faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Datele au fost prezentate astăzi de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.
17.10.2014   1146 Accesări