Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
James Petit: O presă independentă este garantul unui stat democratic
O presă independentă este garantul unui stat democratic. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, James Petit, în cadrul unui training pentru jurnalişti. Oficialul a mai menţionat că combaterea dezinformării cetăţenilor este abordată de către specialişti la nivel global.
30.11.2017   482 Accesări   
Presa este obligată să țină cont de interesul superior al copilului în reflectarea abuzurilor
Membrii Consiliului de Presă își manifestă îngrijorarea față de modul în care sunt reflectate în mass-media cazurile de violență asupra copiilor. La ultima ședință, Consiliul a constatat că cel puțin 10 site-uri și posturi TV au încălcat normele deontologice la reflectarea subiectului abuzului comis asupra unei minore în raionul Ialoveni. În imaginile tirajate de instituțiile media apare o fată agresată verbal și fizic de câțiva tineri într-o grădiniță. Deoarece instituțiile media nu au răspuns apelului de a nu difuza imaginile tratamentului degradant și umilitor, care îi afectează demnitatea umană a victimei minore, Consiliul de Presă le va cere să se autosesizeze în acest caz instituțiilor responsabile de aplicarea Legii cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației, deoarece au fost încălcate nu numai normele etice, dar și prevederile legale. Un apel similar va fi transmis și avocatului poporului pentru protecția drepturilor copilului, iar până la finele anului curent, Consiliul de Presă va desfășura o dezbatere în cadrul căreia vor fi abordate subiectele legate de protecția copiilor victime în materialele jurnalistice, transmite IPN.
30.11.2017   387 Accesări   
     
Peste 30 de organizaţii cer măsuri imediate privind combaterea violenţei faţă de femei
Peste 30 de organizaţii care formează Coaliţia Naţională „Viaţa fără violenţă în familie” au făcut un apel către autorităţi şi întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenţei faţă de femei. Apelul a fost lansat în cadrul dialogului public organizata astăzi, 28 noiembrie, la Chişinău, cu genericul: „Tu nu eşti singură - Uniţi pentru eliminarea violenţei faţă de femei”.
28.11.2017   506 Accesări   
Cei mai descurajați pe piața muncii sunt tinerele femei și tinerii de la sate, studiu
Inegalitățile existente pe piața muncii din Republica Moldova se reflectă și în cazul tinerilor, cei mai descurajați fiind tinerele femei și tinerii de la sate. Începând cu 19 ani, majoritatea tinerilor încep să își caute primul loc de muncă, ceea ce le ia în medie 8-9 luni. Însă, până ajung să obțină un post de muncă stabil, sunt nevoiți să aștepte trei ani. Pentru femei, încadrarea pe piața internă durează cu nouă luni mai mult. În cazul tinerilor din mediu rural, doar jumătate din aceștia reușesc să își găsească un loc de muncă.
27.11.2017   473 Accesări   
     
Studiu: Aproximativ 27% dintre tineri nu sunt încadraţi în educaţie sau în câmpul muncii
Aproximativ 27 la sută dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani din Republica Moldova nu sunt încadraţi în educaţie sau în câmpul muncii, aproape dublu comparativ cu ţările Uniunii Europene. O parte dintre aceştia nu au educaţie din cauza că au renunţat la studii, iar o altă parte nu au resurse financiare pentru a aplica la studii mai departe. Acest subiect a fost baza unui nou studiu de cercetare, dezbătut astăzi, 24 noiembrie, public la Chişinău.
24.11.2017   433 Accesări   
Comisia comună pentru Integrare Europeană s-a reunit la București
Comisia comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României s-a întrunit la București în cadrul celei de-a VI-a reuniuni. Evenimentul este găzduit de Parlamentul României. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău, în prima zi a reuniunii, 20 noiembrie, au loc trei ședințe comune de tip panel între deputații din comisiile permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și omologii lor din comisiile Camerei Deputaților și Senatului României, transmite IPN.
20.11.2017   374 Accesări   
     
Dans pentru ... conştientizarea rezistenţei la antibiotice
Mai multe tinere au dansat într-un centru comercial din capitală pentru a atrage atenţia asupra consumului raţional de antibiotice. Flash-mobul a avut loc în cadrul Săptămânii mondiale de conştientizare a rezistenţei la antibiotice.
18.11.2017   383 Accesări   
Cetatea Soroca găzduieşte o expoziţie inedită
Expoziţie inedită la Cetatea Sorocii. Aici au fost expuse figurinele unor soldaţi polonezi, din perioada când armata acestora, sub comanda lui Krzysztof Rappe, au staţionat în fortăreaţa de apărare de pe Nistru. La inaugurarea expoziţiei a participat ambasadorul Poloniei la Chişinău, Bartlomiej Zdaniuk.
13.11.2017   470 Accesări   
     
Mai multe proiecte sprijinite de UE, implementate cu succes în Moldova
Patru proiecte din cadrul Parteneriatului pentru o bună guvernare, sprijinite de UE, au fost implementate cu succes în Republica Moldova. Pe parcursul a doi ani de program s-au făcut paşi importanţi în aşa domenii precum justiţia, respectarea drepturilor omului, proceduri electorale, dar şi combaterea discriminării. Din 2015 şi până în prezent, factorii implicaţi în aceste procese au reuşit să revigoreze cadrul legal şi profesional din aceste domenii.
07.11.2017   484 Accesări   
Ambasadori și experți străini vor participa la Forumul Mass-media 2017
Patru ambasadori străini vor ține discursuri în fața jurnaliștilor din Republica Moldova în cadrul Forumului Mass-Media 2017, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14-15 noiembrie. Este vorba de ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos, Stela Ronner-Grubacic și Lucy Rebecca Joyce OBE, ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, transmite IPN.
06.11.2017   495 Accesări    IPN  
     
ONU va sprijini în continuare Moldova, declaraţie
Organizaţia Naţiunilor Unite, prin agenţiile sale care activează la Chişinău, este un important partener al Republicii Moldova, susţinând-o în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare. Acest aspect, dar şi altele ce ţin de activitatea ONU, ce a marcat 70 de ani de la fondare pe 24 octombrie, au fost comentate în cadrul unei prelegeri publice la ULIM, susţinută de coordonatorul rezident ONU şi reprezentantul permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, Dafina Gercheva.
05.11.2015   1945 Accesări   
Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova
Uniunea Europeană a lansat un nou Proiect de Twinning în domeniul reglementării prudenţiale şi supravegherii pieţei financiare nebancare din Republica Moldova. Proiectul va fi implementat timp de 2 ani de către autorităţi abilitate din Polonia, beneficiar fiind Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) din Republica Moldova, transmite IPN.
02.11.2015   1958 Accesări   
     
Codul Educaţiei: Studiile - obligatorii pană la vârsta de 18 ani
Limba română - predată în toate şcolile din ţară, iar studiile - obligatorii pană la vârsta de 18 ani. Aceste prevederi se conţin în Codul Educaţiei care a intrat astăzi, 23 noiembrie, în vigoare. Documentul substituie legea învăţământului din anul 1995.
24.11.2014   1206 Accesări   
UNICEF a desemnat campionii în promovarea dreptulor copilului
UNICEF Moldova a premiat în seara de joi, 20 noiembrie, campionii în promovarea drepturilor copilului în cadrul unei ceremonii organizate la Sala cu Orgă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului. Este vorba despre 5 organizaţii non-guvernamentale şi două persoane fizice, transmite IPN.
20.11.2014   1397 Accesări   
     
Chefurile în instituţiile de educaţie, interzise
Angajaţii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS) din municipiul Chişinău şi ai direcţiilor de educaţie din sectoare nu au dreptul să organizeze în incinta sediilor festivităţi sau omagieri şi nici să utilizeze resursele materiale sau financiare ale instituţiilor pentru aceste scopuri. Un ordin în acest sens a fost semnat de şefa direcţiei.
14.11.2014   1429 Accesări   
Avocatul poporului: Cel mai frecvent se încalcă dreptul la un proces echitabil
Cele mai multe cazuri pierdute de către Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sunt pentru încălcarea dreptului la un proces judecătoresc echitabil. Declaraţia a fost făcută de către avocatul poporului, Anatol Munteanu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.
05.11.2014   1558 Accesări   
     
Patru femei acuzate de trafic de copii
Un grup criminal organizat, format din patru femei, specializat în comiterea proxenetismului şi a traficului de copii a fost investigat de către procurorii Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale în comun cu ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI.
04.11.2014   1341 Accesări   
În anul 2014, în raioanele Republicii Moldova vor fi create centre de sănătate mintală
În anul 2014, în toate raioanele R. Moldova vor fi create centre de sănătate mintală. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Mihai Ciocanu, viceministru al Sănătăţii, la Forumul Naţional pentru Sănătate, ediţia a II-a.
26.11.2013   1531 Accesări    Moldpres   
     
Viitorii profesori şi educatori din Moldova studiază despre incluziunea copiilor cu nevoi speciale, Ministrul Educaţiei, Maia Sandu
Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, împreună cu instituţiile de învăţământ superior pedagogice, au început să introducă un nou modul pentru pregătirea profesorilor şi educatorilor privind incluziunea copiilor cu nevoi speciale. Despre aceast lucru a declarat Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.
23.11.2013   2188 Accesări    IPN   
Fotoreporterul TIMPUL (Chişinău), Ramin Mazur, este LAUREAT al unui Festival Internaţional de fotografie
Fotojurnalistul ziarului TIMPUL, Ramin Mazur, a devenit laureat al concursului „The Circle of Life", din cadrul Festivalului Internaţional de fotografie pentru presă, de la Vilnius, care, în anul acesta, se află la a şasea ediţie.
22.11.2013   4131 Accesări    TIMPUL.md   
     
1 2 »»