Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Principala problemă a tinerilor din Moldova
Angajarea în câmpul muncii continuă să fie o problemă în ţara noastră. Datele statistice sunt alarmante. Fiecare al doilea absolvent al universităţilor este şomer. Mai mulţi angajatori refuză să ia studenţii la muncă în lipsa experienţei şi a nivelului insuficient de pregătire. În consecinţă, unul din zece şomeri consideră că unica soluţie pentru a supravieţui, este să plece peste hotare.
27.02.2017   243 Accesări   
Peste 80 de grădiniţe vor fi reparate pe banii României
Încă 83 de grădiniţe din Republica Moldova vor fi reparate pe banii Guvernului României, în 2017. Lista instituţiilor de învăţământ preşcolar ce vor fi renovate va fi aprobată miercuri, 22 februarie, în şedinţa Executivului, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
20.02.2017   223 Accesări   
     
Centrul „La Strada” lansează o campanie pentru protecţia copiilor în mediul online
„Acţionează acum pentru un Internet mai bun!” - este sloganul campaniei de comunicare online pentru protecţia copiilor şi tinerilor împotriva conţinutului digital ilegal şi dăunător. Acţiunea este desfăşurată de Centrul Internaţional „La Strada”, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.
11.02.2016   1515 Accesări   
Absolvenţii universităţilor din străinătate, îndemnaţi să revină acasă în cadrul programelor OIM
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM) a extins concursul de susţinere a revenirii în ţara de baştină a 25 de absolvenţi moldoveni ai instituţiilor de învăţământ superior din străinătate, în vederea angajării, obţinerii unui stagiu de practică sau voluntariat şi facilitarea schimbului de experienţă şi implementarea abilităţilor obţinute peste hotare în instituţiile publice sau private din Republica Moldova. Detalii privind acest program care susţine şi migranţii din regiunea transnistreană aflăm din cadrul unui interviu realizat de echipa „Matinal de week-end” de la Radio Moldova Actualităţi.
08.02.2016   1773 Accesări   
     
2015 - un an de regres pentru mass-media din Republica Moldova
Anul trecut a fost unul de regres pentru mass-media din Republica Moldova, din cauza instabilităţii politice din ţară. Totodată, politicienii au continuat să se implice în activitatea mass-mediei, iar o bună parte a instituţiilor de presă private s-au comportat adesea ca o portavoce a partidelor şi a patronilor. Astfel de concluzii se regăsesc în Raportul asupra situaţiei presei din Republica Moldova în anul 2015 lansat de Centrul de Jurnalism Independent (CJI).
04.02.2016   1498 Accesări   
Spoturi anticorupţie în transportul public din Chişinău şi Bălţi
Două spoturi anticorupţie ale Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) vor fi difuzate, începând de astăzi, 23 februarie, în transportul public din Chişinău şi municipiul Bălţi. Publicitatea va fi plasată în peste 100 de troleibuze din capitală, dotate cu monitoare, şi în 23 de troleibuze din Bălţi.
23.02.2015   1186 Accesări   
     
Peste o sută de ucraineni au solicitat azil politic în Moldova
124 de ucraineni au solicitat azil politic autorităţilor Republicii Moldova de la începutul anului curent. În Centrul de cazare temporară sunt acum 22 de cetăţeni din ţara vecină.
10.02.2015   1156 Accesări   
Festivalul ”Mărțișor” întrunește artiști din 20 de țări
Nume notorii din 20 de ţări, dar şi interpreţi şi colective valoroase din Republica Moldova vor participa la cea de-a 48 ediţie a festivalului internaţional de muzică Mărţişor - 2014. În cadrul Mărţişorului vor avea loc 26 de concerte la Chişinău şi alte 21 de spectacole muzicale în raioanele ţării.
28.02.2014   1274 Accesări    TRM  
     
Campania „Cu mintea trează”
Ministerul Sănătăţii al Moldovei în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat miercuri startul campaniei „Cu mintea trează”.
17.02.2014   1519 Accesări   
Pachetul de legi antitutun a a ajuns în Parlament
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte legislative privind controlul tutunului a fost expediat Legislativului pentru a fi examinat şi adoptat. Potrivit documentului, fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise şi semiînchise, la locul de muncă şi în transportul public. Proprietarii şi managerii acestor spaţii vor fi obligaţi să afişeze pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul.
05.02.2014   1081 Accesări    Moldpres