Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Poziția investițională a României pe piața Republicii Moldova va fi consolidată
Asociația investitorilor din Romania în Republica Moldova a fost lansată oficial. Evenimentul a avut loc în contextul vizitei la Chișinău a premierului României Viorica Dăncilă, transmite IPN.
28.02.2018   511 Accesări   
Равные возможности и для жителей сельской местности
В селе Карагаш Слободзейского района теперь есть свой оздоровительный социально-образовательный реабилитационный центр для людей с инвалидностью. Его открытию предшествовала долгая работа органов местного самоуправления, неправительственного сектора и доноров.
27.02.2018   511 Accesări   
     
Consiliul UE își reafirmă sprijinul pentru Moldova, dar reamintește condițiile
Republica Moldova a înregistrat unele succese în ultimii doi ani, însă reformele începute trebuie continuate și implementate corect. Discutând relația cu Moldova, Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene și-a reafirmat astăzi, 26 februarie, sprijinul pentru țară, însă a subliniat că acest sprijin este condiționat de realizarea a mai multe reforme reale, în special în domeniul justiției, luptei anticorupție și economiei, transmite IPN.
26.02.2018   463 Accesări   
A fost lansată Campania Naţională de educaţie electorală a tinerilor
„Implică-te - alegerea este a ta!” – este genericul unei Campanii Naţionale de educaţie electorală a tinerilor, care a fost lansată astăzi la Chişinău de studenţii şi profesorii de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM, în parteneriat cu Centrul internaţional pentru cooperare în educaţie şi cercetări. Pentru început, viitorii politologi vor organiza seminare regionale de informare în localităţile din raionul Cahul. Proiectul este susţinut financiar de Fondul de Prietenie al Ambasadorului, oferit de Departamentul de Stat al SUA, relatează Mesager.
26.02.2018   805 Accesări   
     
Locuitorii regiunii transnistrene trebuie să se bucure în egală măsură de garanțiile CEDO
O societate fără organizații neguvernamentale libere, fără surse media independente și fără apărători ai drepturilor omului este o societate slabă, controlată prin numeroase abuzuri și crime. Este declarația directorului executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole, făcută în cadrul unei conferințe internaționale la subiectul îndeplinirii hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului în cauzele privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Ion Manole și-a exprimat încrederea în capacitatea comunității internaționale de a rezolva lucrurile complicate fără a renunța la valorile democratice, obținute atât de greu, transmite IPN.
20.02.2018   488 Accesări   
Formatori de opinie publică din regiuni vor beneficia de o vizită de studiu la Bruxelles
Centrul de Informare şi Documentare (CID) privind NATO în Moldova a lansat concursul de selectare a participanţilor care vor beneficia de o vizită de studiu la Bruxelles şi vor fi implicaţi în organizarea evenimentelor publice în regiunile din care fac parte, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19.02.2018   711 Accesări   
     
Pavel Filip: Moldova va menţine ritmul înalt de implementare a condiționalităților UE
Republica Moldova este determinată să menţină ritmul înalt de implementare a condiționalităților stabilite cu UE, asumându-şi obiectivul de a accelera procesul dat în pofida faptului că anul 2018 este unul electoral. Declarația a fost făcută de către premierul, Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, Germania, transmite IPN.
16.02.2018   456 Accesări   
Moldova nu are o politică unitară de integrare a populației din regiunea transnistreană, opinie
În acest moment Republica Moldova nu are o politică unitară asupra procesului de integrare a populației din regiunea transnistreană. De această părere este directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
14.02.2018   382 Accesări   
     
Principala problemă a tinerilor din Moldova
Angajarea în câmpul muncii continuă să fie o problemă în ţara noastră. Datele statistice sunt alarmante. Fiecare al doilea absolvent al universităţilor este şomer. Mai mulţi angajatori refuză să ia studenţii la muncă în lipsa experienţei şi a nivelului insuficient de pregătire. În consecinţă, unul din zece şomeri consideră că unica soluţie pentru a supravieţui, este să plece peste hotare.
27.02.2017   593 Accesări   
Peste 80 de grădiniţe vor fi reparate pe banii României
Încă 83 de grădiniţe din Republica Moldova vor fi reparate pe banii Guvernului României, în 2017. Lista instituţiilor de învăţământ preşcolar ce vor fi renovate va fi aprobată miercuri, 22 februarie, în şedinţa Executivului, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
20.02.2017   533 Accesări   
     
Centrul „La Strada” lansează o campanie pentru protecţia copiilor în mediul online
„Acţionează acum pentru un Internet mai bun!” - este sloganul campaniei de comunicare online pentru protecţia copiilor şi tinerilor împotriva conţinutului digital ilegal şi dăunător. Acţiunea este desfăşurată de Centrul Internaţional „La Strada”, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.
11.02.2016   1813 Accesări   
Absolvenţii universităţilor din străinătate, îndemnaţi să revină acasă în cadrul programelor OIM
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM) a extins concursul de susţinere a revenirii în ţara de baştină a 25 de absolvenţi moldoveni ai instituţiilor de învăţământ superior din străinătate, în vederea angajării, obţinerii unui stagiu de practică sau voluntariat şi facilitarea schimbului de experienţă şi implementarea abilităţilor obţinute peste hotare în instituţiile publice sau private din Republica Moldova. Detalii privind acest program care susţine şi migranţii din regiunea transnistreană aflăm din cadrul unui interviu realizat de echipa „Matinal de week-end” de la Radio Moldova Actualităţi.
08.02.2016   1933 Accesări   
     
2015 - un an de regres pentru mass-media din Republica Moldova
Anul trecut a fost unul de regres pentru mass-media din Republica Moldova, din cauza instabilităţii politice din ţară. Totodată, politicienii au continuat să se implice în activitatea mass-mediei, iar o bună parte a instituţiilor de presă private s-au comportat adesea ca o portavoce a partidelor şi a patronilor. Astfel de concluzii se regăsesc în Raportul asupra situaţiei presei din Republica Moldova în anul 2015 lansat de Centrul de Jurnalism Independent (CJI).
04.02.2016   1866 Accesări   
Spoturi anticorupţie în transportul public din Chişinău şi Bălţi
Două spoturi anticorupţie ale Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) vor fi difuzate, începând de astăzi, 23 februarie, în transportul public din Chişinău şi municipiul Bălţi. Publicitatea va fi plasată în peste 100 de troleibuze din capitală, dotate cu monitoare, şi în 23 de troleibuze din Bălţi.
23.02.2015   1454 Accesări   
     
Peste o sută de ucraineni au solicitat azil politic în Moldova
124 de ucraineni au solicitat azil politic autorităţilor Republicii Moldova de la începutul anului curent. În Centrul de cazare temporară sunt acum 22 de cetăţeni din ţara vecină.
10.02.2015   1385 Accesări   
Festivalul ”Mărțișor” întrunește artiști din 20 de țări
Nume notorii din 20 de ţări, dar şi interpreţi şi colective valoroase din Republica Moldova vor participa la cea de-a 48 ediţie a festivalului internaţional de muzică Mărţişor - 2014. În cadrul Mărţişorului vor avea loc 26 de concerte la Chişinău şi alte 21 de spectacole muzicale în raioanele ţării.
28.02.2014   1524 Accesări    TRM  
     
Campania „Cu mintea trează”
Ministerul Sănătăţii al Moldovei în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat miercuri startul campaniei „Cu mintea trează”.
17.02.2014   1761 Accesări   
Pachetul de legi antitutun a a ajuns în Parlament
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte legislative privind controlul tutunului a fost expediat Legislativului pentru a fi examinat şi adoptat. Potrivit documentului, fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise şi semiînchise, la locul de muncă şi în transportul public. Proprietarii şi managerii acestor spaţii vor fi obligaţi să afişeze pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul.
05.02.2014   1276 Accesări    Moldpres