Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Festivalul Filmului Francofon, la a XV-a ediţie
14 filme francofone recente vor fi proiectate în cadrul Festivalului Filmului Francofon, care a ajuns la a XV-a ediţie, şi care se va desfăşura în perioada 20-27 martie. Spectacolul de inaugurare va avea loc astăzi, 20 martie, de Ziua Internaţională a Francofoniei, începând cu ora 17:00, la Centrul Cultural Gaudeamus din capitală.
20.03.2016   1968 Accesări   
Noi metodologii de evaluare a cunoştinţelor pentru elevii claselor primare
Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a elaborat o nouă metodologie de evaluare a cunoştinţelor elevilor din clasele primare. Aceasta este racordată la prevederile Codului Educaţiei şi urmează să fie aplicată în sistemul de învăţământ din septembrie curent, notează Radio Moldova Actualităţi.
30.03.2015   1163 Accesări   
     
Deputaţii au păreri împărţite privind mărimea plafonului la donaţiile pentru partide
Deputaţii comentează în contradictoriu plafonul stabilit prin Legea privind finanţarea partidelor, ce se referă la suma donaţiilor pe care le pot oferi cetăţenii de rând sau persoanele juridice formaţiunilor politice. În timp ce reprezentanţii coaliţiei de guvernare justifică ridicarea limitei pentru sumele care pot fi donate partidelor, cei din opoziţia parlamentară le contestă cu vehemenţă. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunilor „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova” şi „Fabrika” de la „Publika TV”, transmite IPN.
20.03.2015   1197 Accesări   
Şase sute de copii din toată ţara nu frecventează şcoala
Un număr de şase sute de copii din toată ţara nu merg la şcoală. Cifra este de trei ori mai mare decât raportau până în prezent Direcţiile raionale de învăţământ. Datele au fost făcute publice de către ministrul Educaţiei, Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.
18.03.2015   1210 Accesări   
     
Proiectul ATRECO: Mai multă transparenţă în instanţele de judecată
Ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, a avut luni, 2 martie, o întrevedere cu reprezentanţii proiectului european „ATRECO - Sporirea eficienţei, responsabilităţii şi transparenţei instanţelor de judecată din Moldova”. În cadrul întâlnirii, ministrul Vladimir Grosu şi team leader-ul proiectului ATRECO, Carsten Mahnke, au discutat despre reforma sectorului justiţiei şi au stabilit care sunt priorităţile sistemului judecătoresc pentru acest an.
03.03.2015   1348 Accesări   
OSCE pledează ca Moldova 1 să reia transmisiunea în stânga Nistrului
Decizia de a sista transmisiunea postului public de televiziune Moldova 1 pe teritoriul regiunii transnistrene este una politică şi vine în detrimentul cetăţenilor de pe ambele maluri. Declaraţia aparţine reprezentantului special la OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatovic, venită pentru prima dată în vizită în Republica Moldova.
21.03.2014   1167 Accesări   
     
Numărul de solicitări pentru perfectarea paşaportului biometric a crescut cu o treime
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) informează că după aprobarea deciziei Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni se atestă o creştere a numărului de solicitări pentru perfectarea paşaportului biometric. Pe parcursul lunii martie subdiviziunile teritoriale de evidenţă şi documentare a populaţiei ale Întreprinderii de Stat „CRIS ”Registru” recepţionează în medie 900 de cereri zilnic.
18.03.2014   1189 Accesări   
galerie FOTO | Soroca - Capitala Tineretului 2014
La 6 martie, în incinta Palatului de Cultură din orașul Soroca a fost lansat proiectul „Soroca- Capitala Tineretului 2014” cu sloganul „Fii activ, guvernează-ţi viitorul!”, unul dintre cele mai însemnate evenimente naţionale destinate tinerilor, organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.
07.03.2014   2809 Accesări   
     
La Chişinău a fost vernisată expoziţia „Ion Creangă şi lumea personajelor sale”
La Galeria la Rond din spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din Chişinău a fost astăzi vernisată expoziţia „Ion Creangă şi lumea personajelor sale.
03.03.2014   1262 Accesări