Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Lideri locali, instruiţi în elaborarea planurilor de dezvoltare a localităţilor
Primari, şefi de instituţii publice şi reprezentanţi ai societăţii civile din 20 de localităţi de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la instruiri în cadrul cărora vor învăţa să elaboreze planuri strategice de dezvoltare a localităţilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13.04.2016   2072 Accesări   
Burse în cadrul Bundestagului german pentru tineri moldoveni
Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Tinerii selectaţi vor avea timp de 5 luni să activeze în cadrul biroului unui deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi procesul decizional, să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.
21.04.2015   1363 Accesări   
     
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în Ungaria
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”. Prin intermediul acestui program cetăţenilor din Republica Moldova li se oferă 24 de burse.
15.04.2015   1230 Accesări   
Lipsa locurilor de muncă îi face pe moldoveni să-şi părăsească ţara natală
Lipsa locurilor de muncă bine remunerate este principala cauză a plecărilor pentru totdeauna din Moldova, menţionează publicaţia de analiză trimestrială a Institutului Naţional de Cercetări Economice „Tendinţe în economia Moldovei”.
30.04.2014   1540 Accesări   
     
Vârsta de pensionare nu va fi majorată în Moldova
Vârsta de pensionare nu va fi majorată. Despre acest lucru anunţă Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care menţionează că în ultimul timp în presă au apărut informaţii precum că vârsta de pensionare şi stagiul de cotizaţie va fi majorat.
25.04.2014   1437 Accesări   
Combaterea violenţei împotriva femeii
Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, ambasadorul Tatiana Pârvu, a participat la prezentarea unui spectacol în cadrul reuniunii Reţelei Parlamentare „Dreptul femeilor de a trăi fără violenţă”, care a avut loc la Palatul Europei din oraşul Strasbourg.
14.04.2014   1106 Accesări   
     
Peste 100 de companii din şase ţări vor participa la Expoziţia TOURISM. LEISURE. HOTELS
Peste 100 de companii din Bulgaria, R. Moldova, România, Slovacia, Turcia şi Ucraina vor participa la Expoziţia Internaţională Specializată de turism, agrement şi hoteluri TOURISM. LEISURE. HOTELS, ediţia a XIX-a, care se desfăşoară în perioada 10 - 13 aprilie la Centrul Moldexpo din Chişinău.
11.04.2014   1086 Accesări