Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Servicii de îngrijire la domiciliu vor fi create la nivel naţional
Ministerul Sănătăţii şi Reţeaua organizaţiilor neguvernamentale, care oferă asistenţă persoanelor în etate sau bolnave, vor semna, în premieră, un acord de colaborare. Scopul cooperării este de a dezvolta, la nivel naţional, serviciile integrate de îngrijiri la domiciliu.
22.05.2017   291 Accesări   
Deficienţele din justiţia moldovenească, raportate la ONU de societatea civilă
Legislaţia privind disciplinarea judecătorilor nu se aplică în totalitate, iar mecanismul de repartizare aleatorie a dosarelor este vulnerabil. În Moldova se mai aplică tortura în raport cu persoanele aflate în custodia poliţiei, iar persoanele cu dizabilităţi mintale nu sunt dezinstituţionalizate şi sunt lipsite foarte uşor de capacitatea de exerciţiu. Astfel de constatări se regăsesc în rapoartele pregătite de Civil Rights Defenders şi 11 organizaţii neguvernamentale membre ale Coaliţiei pentru Evaluarea Periodică Universală, care au monitorizat respectarea şi promovarea drepturilor politice şi civile în Moldova.
17.05.2016   2044 Accesări   
     
Ziua Europei - marcată în Moldova printr-un şir de evenimente inedite
În Republica Moldova se dă start manifestaţiilor dedicate Zilei Europei. Sărbătoarea este marcată anual pe data de 9 mai, iar scopul primordial al acesteia este promovarea păcii şi unităţii în Europa. Cu acest prilej, în perioada 10-14 mai, în capitala Moldovei, cât şi în alte localităţi ale ţării, se vor organiza mai multe evenimente inedite.
10.05.2016   2097 Accesări   
Voluntariatul, promovat de Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG), în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, campania „Sunt voluntar, deci exist!”. Proiectul demarat în România a avut scopul de a promova activităţile de voluntariat în rândul studenţilor.
28.05.2015   1807 Accesări   
     
100 de iepuri de vizuină din Polonia vor fi aduşi în Moldova
Îngrijorată de reducerea numărului iepurilor de câmp, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova a decis să aducă din Polonia 100 de iepuri, pentru a spori populaţia lor în ţară. Vânatul va fi posibil deja peste trei ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24.05.2015   1796 Accesări   
Bundestagul german oferă burse cetăţenilor moldoveni
Bundestagul german oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea, timp de cinci luni, să activeze în cadrul biroului unei deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.
19.05.2015   1460 Accesări   
     
45 de şcoli, dotate cu tehnică de calcul în cadrul proiectului „Smart classroom”
Ministerul Educaţiei a lansat marţi proiectul „Smart classroom” („Clasă inteligentă”), o iniţiativă sprijinită de Agenţia Coreeană pentru Cooperare Internaţională. Acesta prevede dotarea a 45 de instituţii din domeniul educaţiei cu tehnică de calcul şi mijloace multimedia.
13.05.2015   1345 Accesări   
Sondaj: Jumătate dintre părinţii din Moldova îşi educă copiii prin metode violente
Copilărie umbrită de lacrimi. Jumătate dintre părinţii din Republica Moldova continuă să-şi educe copii cu nuiaua şi palma. Este realitatea crudă scoasă în evidenţă de rezultatele unui studiu realizat cu suportul UNICEF. Deşi suntem în secolul 21, pedepsele fizice sunt considerate normale de către unii părinţi, care spun că bătaia este necesară în educaţia unui copil.
12.05.2015   1326 Accesări   
     
Elevii din Moldova au obţinut patru medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică. Aceasta s-a desfăşurat în perioada 3-8 mai, la Atena, Republica Elenă, şi a întrunit 118 elevi din 20 ţări.
08.05.2015   1265 Accesări   
Proiect de reciclare şi sortare a deşeurilor solide în capitală
Serviciul de sortare a deşeurilor din capitală va fi modernizat după standarde europene. În acest sens, Primăria capitalei a semnat un acord de intenţie cu reprezentanţii BERD şi BEI privind finanţarea de către instituţiile internaţionale a unui proiect de reciclare şi sortare a deşeurilor solide, a circa 90 la sută din gunoiul colectat în capitală, restul urmând a fi înhumat.
07.05.2015   1297 Accesări   
     
O platformă de comunicare va ajuta persoanele cu stări depresive
Persoanele interesate vor putea obţine informaţii în domeniul sănătăţii mintale prin intermediul unei platforme de comunicare lansate pe 1 mai, în contextul majorării numărului cazurilor de depresie.
03.05.2015   1329 Accesări   
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi oferite pînă la 1 septembrie curent
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi acordate pînă la 1 septembrie curent. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament.
29.05.2014   1469 Accesări   
     
Circa 36 mii de moldoveni au mers fără viză în UE, în prima lună de la abolirea vizelor
În prima lună de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 35 mii 905 de cetăţeni moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au mers în Uniunea Europeană (UE), anunţă Poliţia de Frontieră.
28.05.2014   1391 Accesări   
În Moldova a luat start Recensământul populaţiei şi al locuinţelor
În localităţile din Republica Moldova a început, luni, 12 mai, Recensământul populaţiei şi al locuinţelor. Timp de două săptămâni, circa 11 mii de de recenzori vor vizita toate gospodăriile din ţară, pentru a colecta datele necesare. Astfel, oamenii vor trebui să răspundă la întrebări despre etnie, religie, dar şi limba vorbită.
12.05.2014   1379 Accesări