Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Ambasador austriac: Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat Parteneriatul Estic
Thomas Bhuchsbaum, ambasador și trimis special al Ministerului Afacerilor Externe din Austria pentru Parteneriatul Estic, țara care va prelua în luna iulie președinția în Consiliul Uniunii Europene, susține că Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat, redirecționat și revigorat PaE. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat pentru postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
30.05.2018   387 Accesări   
Burse și premii pentru cei mai buni cunoscători ai limbii germane din Moldova
Aproximativ 50 de studenți și elevi care au participat la mai multe concursuri şi programe de burse ale Ambasadei Germaniei la Chișinău au fost premiați în cadrul Sărbătorii de vară a limbii germane, vineri, 25 mai. La ediția din acest an au fost acordate și trei burse care le vor oferi liceenilor absolvenți posibilitatea să meargă în Germania pentru studii de licență, transmite IPN.
26.05.2018   380 Accesări   
     
Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual
Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual, avizând modificarea Legii privind protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației. Astfel, furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor. La fel, vor fi obligați să creeze pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informațiilor privind siguranța online, transmite IPN.
24.05.2018   412 Accesări   
Durabilitatea financiară a ONG-urilor din Moldova, discutată la o conferinţă regională
Legea 2%, creditele nerambursabile din partea ministerelor, donaţiile din partea persoanelor fizice sau întreprinderile sociale ar putea servi drept surse alternative şi durabile de finanţare pentru organizaţiile societăţii civile, pentru ca acestea să-şi poată continua activitatea. De această părere sunt reprezentanţii societăţii civile, care au participat astăzi la o conferinţă regională privind durabilitatea financiară. La eveniment au participat experţi din Croaţia, Slovacia, Ucraina, România, care au împărtăşit participanţilor experienţa lor în domeniul antreprenoriatului social şi filantropiei, relatează Mesager.
16.05.2018   418 Accesări   
     
Primăria municipiului Chişinău va aloca 300.000 de lei pentru sterilizarea animalelor fără stăpân
Primăria municipiului Chişinău va aloca 300.000 de lei pentru sterilizarea animalelor fără stăpân din capitală. Primarul interimar, Ruslan Codreanu a semnat o dispoziţie cu privire la interzicerea tratamentului inuman în raport cu animalele fără stăpân, relatează Moldova 1.
10.05.2018   384 Accesări   
Pavel Filip: Prima tranșă din asistența UE ar putea ajunge la Chișinău în iunie sau iulie
Republica Moldova va îndeplini până la sfârșitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului toate condițiile pentru alocarea celor trei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Asigurări în acest sens premierul Pavel Filip i-a dat europarlamentarului român Victor Boștinaru, aflat în vizită în Republica Moldova.
08.05.2018   355 Accesări   
     
Republica Moldova nu și-a făcut temele pentru acasă în relația cu UE, opinie
Republica Moldova nu și-a făcut temele pentru acasă în relația cu Uniunea Europeană. Cel puțin această impresie o lasă vizita premierului Pavel Filip la Bruxelles, unde a prezentat realizarea punctelor stabilite de UE pentru acordarea asistenței macrofinanciare. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
07.05.2018   367 Accesări   
Liberalizarea vizelor cu UE este susținută chiar și de forțele pro-ruse, opinie
Liberalizarea vizelor constituie unul din cele mai palpabile rezultate ale apropierii Moldovei de UE în ultimii 4 ani. Liberalizarea vizelor se numără printre puținele instrumente, generate de aprofundarea dialogului cu UE, aprobate de majoritatea forțelor politice, inclusiv de cele cu viziuni pro-ruse, scrie politologul Denis Cenușa într-un articol de analiză pentru Agenția IPN.
02.05.2018   391 Accesări   
     
Servicii de îngrijire la domiciliu vor fi create la nivel naţional
Ministerul Sănătăţii şi Reţeaua organizaţiilor neguvernamentale, care oferă asistenţă persoanelor în etate sau bolnave, vor semna, în premieră, un acord de colaborare. Scopul cooperării este de a dezvolta, la nivel naţional, serviciile integrate de îngrijiri la domiciliu.
22.05.2017   544 Accesări   
Deficienţele din justiţia moldovenească, raportate la ONU de societatea civilă
Legislaţia privind disciplinarea judecătorilor nu se aplică în totalitate, iar mecanismul de repartizare aleatorie a dosarelor este vulnerabil. În Moldova se mai aplică tortura în raport cu persoanele aflate în custodia poliţiei, iar persoanele cu dizabilităţi mintale nu sunt dezinstituţionalizate şi sunt lipsite foarte uşor de capacitatea de exerciţiu. Astfel de constatări se regăsesc în rapoartele pregătite de Civil Rights Defenders şi 11 organizaţii neguvernamentale membre ale Coaliţiei pentru Evaluarea Periodică Universală, care au monitorizat respectarea şi promovarea drepturilor politice şi civile în Moldova.
17.05.2016   1883 Accesări   
     
Ziua Europei - marcată în Moldova printr-un şir de evenimente inedite
În Republica Moldova se dă start manifestaţiilor dedicate Zilei Europei. Sărbătoarea este marcată anual pe data de 9 mai, iar scopul primordial al acesteia este promovarea păcii şi unităţii în Europa. Cu acest prilej, în perioada 10-14 mai, în capitala Moldovei, cât şi în alte localităţi ale ţării, se vor organiza mai multe evenimente inedite.
10.05.2016   1968 Accesări   
Voluntariatul, promovat de Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG), în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, campania „Sunt voluntar, deci exist!”. Proiectul demarat în România a avut scopul de a promova activităţile de voluntariat în rândul studenţilor.
28.05.2015   2058 Accesări   
     
100 de iepuri de vizuină din Polonia vor fi aduşi în Moldova
Îngrijorată de reducerea numărului iepurilor de câmp, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova a decis să aducă din Polonia 100 de iepuri, pentru a spori populaţia lor în ţară. Vânatul va fi posibil deja peste trei ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24.05.2015   2072 Accesări   
Bundestagul german oferă burse cetăţenilor moldoveni
Bundestagul german oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea, timp de cinci luni, să activeze în cadrul biroului unei deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.
19.05.2015   1715 Accesări   
     
45 de şcoli, dotate cu tehnică de calcul în cadrul proiectului „Smart classroom”
Ministerul Educaţiei a lansat marţi proiectul „Smart classroom” („Clasă inteligentă”), o iniţiativă sprijinită de Agenţia Coreeană pentru Cooperare Internaţională. Acesta prevede dotarea a 45 de instituţii din domeniul educaţiei cu tehnică de calcul şi mijloace multimedia.
13.05.2015   1653 Accesări   
Sondaj: Jumătate dintre părinţii din Moldova îşi educă copiii prin metode violente
Copilărie umbrită de lacrimi. Jumătate dintre părinţii din Republica Moldova continuă să-şi educe copii cu nuiaua şi palma. Este realitatea crudă scoasă în evidenţă de rezultatele unui studiu realizat cu suportul UNICEF. Deşi suntem în secolul 21, pedepsele fizice sunt considerate normale de către unii părinţi, care spun că bătaia este necesară în educaţia unui copil.
12.05.2015   1592 Accesări   
     
Elevii din Moldova au obţinut patru medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică. Aceasta s-a desfăşurat în perioada 3-8 mai, la Atena, Republica Elenă, şi a întrunit 118 elevi din 20 ţări.
08.05.2015   1533 Accesări   
Proiect de reciclare şi sortare a deşeurilor solide în capitală
Serviciul de sortare a deşeurilor din capitală va fi modernizat după standarde europene. În acest sens, Primăria capitalei a semnat un acord de intenţie cu reprezentanţii BERD şi BEI privind finanţarea de către instituţiile internaţionale a unui proiect de reciclare şi sortare a deşeurilor solide, a circa 90 la sută din gunoiul colectat în capitală, restul urmând a fi înhumat.
07.05.2015   1596 Accesări   
     
O platformă de comunicare va ajuta persoanele cu stări depresive
Persoanele interesate vor putea obţine informaţii în domeniul sănătăţii mintale prin intermediul unei platforme de comunicare lansate pe 1 mai, în contextul majorării numărului cazurilor de depresie.
03.05.2015   1594 Accesări   
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi oferite pînă la 1 septembrie curent
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi acordate pînă la 1 septembrie curent. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament.
29.05.2014   1762 Accesări   
     
1 2 »»