Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Ucraina a ratificat Acordul cu Moldova privind protecţia râului Nistru
Rada Supremă a Ucrainei a ratificat Acordul interguvernamental cu privire la cooperarea în domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, semnat cu Republica Moldova în noiembrie 2012, informează rbc.ua. Acordul a fost încheiat în vederea coordonării unor măsuri comune între Moldova şi Ucraina, menite să soluţioneze problemele de mediu şi să asigure dezvoltarea social-economică în bazinul râului Nistru.
07.06.2017   334 Accesări   
Modelul OSCE 2016 este și pentru studenții din R. Moldova
Studenţii de la Jurnalism, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice sau Drept, care îşi fac studiile la zi în una din universităţile din Chişinău, Comrat sau Tiraspol, sunt invitaţi să participe la un Model de simulare al Consiliului Permanent al OSCE. Acesta va fi organizat de către Misiunea OSCE în Republica Moldova, în perioada 15-18 septembrie.
08.06.2016   2039 Accesări   
     
Campanie în susţinere a victimelor torturii
Republica Moldova pierde aproape în fiecare lună câte un dosar la CEDO în cazuri legate de tortură. Totodată, numai în anul 2014, la Procuratura Generală au fost depuse peste 600 de plângeri care au vizat fapte de tortură. Pentru a susţine victimele torturii şi violenţei de orice gen, mai multe organizaţii neguvernamentale au lansat o campanie de combatere a fenomenului.
29.06.2015   1808 Accesări   
Femeile din Moldova au mai puţin timp liber decât bărbaţii
În Republica Moldova, munca neremunerată este efectuată preponderent de către femei. Valoarea anuală a muncilor neplătite ar fi echivalentă cu valoarea unui Produs Intern Brut. Fiind la fel de instruite ca şi bărbaţii, femeile dedică de două ori mai mult timp lucrului în gospodărie, se implică mai des în activităţi de voluntariat şi se distrează mai puţin.
24.06.2014   1638 Accesări   
     
Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost îşi va dubla capacitatea de cazare
Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2 din capitală, va putea găzdui un număr dublu de persoane în iarna ce vine. Anunţul a fost făcut de către primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.
23.06.2014   1656 Accesări   
Copiii din Moldova vor merge la tabere de odihnă din trei ţări europene
Elevi care au obţinut premii la olimpiade şcolare, concursuri naţionale şi internaţionale, membri ai Consiliului Naţional al Elevilor, se vor odihni în această vară în tabere din Republica Moldova, România, Bulgaria şi Elveţia. Potrivit Ministerului Educaţiei, 128 de elevi se vor odihni în perioada 22 iunie - 7 iulie în tabăra de vară din Sulina, Tulcea. Copiii vor pleca, în două ture, în cadrul Programului ARC organizat de Departamentul Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.
20.06.2014   1643 Accesări   
     
La Chişinău va avea loc în premieră un seminar de politici publice
Cetăţenii Republicii Moldova, care sunt sau au fost studenţi într-o instituţie de învăţământ superior de peste hotare, sau care au experienţă de muncă peste hotarele ţării, precum şi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la prima ediţie a Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova care va avea loc la 28 august la Chişinău.Acțiunea are drept scop mobilizarea experienței internaționale și elaborarea unor soluții practice pentru rezolvarea acestora. Novice pentru experiența țării, Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova își propune organizarea unor panouri de discuție cu participarea reprezentanților autorităților publice, experților locali, membrilor diasporei și a publicului larg pentru identificarea metodelor de implementare și cuantificare a impactului politicilor expuse în setul de recomandări compilat la eveniment.
13.06.2014   1459 Accesări