Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Republica Moldova s-ar putea confrunta cu lipsa resurselor umane pentru investitorii din afară
Climatul investiţional din ţara noastră devine tot mai favorabil şi atractiv pentru oamenii de afaceri din străinătate. Cu toate acestea, în următorii ani ţara noastră s-ar putea confrunta cu lipsa resurselor umane pentru investitorii din afară. Este opinia directorului executiv al Asociaţiei Businessului European, Mariana Rufa, exprimară într-un interviu pentru Radio Moldova Actualităţi.
24.07.2017   283 Accesări   
Guvernul a aprobat Programul naţional de promovare a sănătăţii pentru anii 2016-2020
Promovarea unui mod sănătos de viaţă printre adolescenţi, dar şi practicarea sportului în rândul populaţiei - sunt câteva dintre obiectivele Programului naţional de promovare a sănătăţii pentru următorii patru ani, aprobat astăzi de Cabinetul de miniştri.
13.07.2016   2145 Accesări   
     
Consultări publice ale Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului
Ministerul Justiţiei va desfăşura consultări publice la proiectul raportului naţional al Executivului pentru cel de-al doilea ciclu al Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului (EPU). Reprezentanţii societăţii civile sunt invitaţi pentru discuţii marţi, 12 iulie.
07.07.2016   2026 Accesări   
Elevi din Moldova au cucerit trei medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obţinut o medalie de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 4 – 16 iulie la Chiang Mai, Thailanda. Concursul a întrunit 577 de elevi din 104 ţări.
16.07.2015   3023 Accesări   
     
Târgul Universităţilor din România - un proiect de succes
Ideea lansării proiectului Târgul Universităţilor din România a venit la iniţiativa tinerilor basarabeni de la Cluj şi s-a dovedit a fi un proiect de succes. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de către ex-preşedinte al Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj, România, Maxim Eni.
14.07.2015   1871 Accesări   
Numărul populaţiei Republicii Moldova este de aproximativ 3 milioane de locuitori
Primul barometru demografic privind numărul real al populaţiei din Republica Moldova, a fost prezentat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei. Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cercetări Demografice, în prezent, Republica Moldova are aproximativ 3 milioane de locuitori, o cifră care diferă de statistica oficială, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10.07.2015   1657 Accesări   
     
Reprezentanţi din şapte ţări participă la o nouă ediţie a proiectului „Jurnalist în România”
Jurnalişti din Republica Moldova, Italia, Spania, Anglia, Ucraina, Ungaria, Serbia sunt invitaţi în România, la Cluj-Napoca, să participe la ediţia a treia a proiectului de televiziune „Jurnalist în România”.
06.07.2015   1598 Accesări   
Raport despre corupţia din cinci ţări est-europene, inclusiv Moldova
Un raport al organizaţiei Transparency International avertizează Uniunea Europeană cu privire la corupţia din cinci ţări est-europene, printre care şi Republica Moldova, care împiedică progresul democratic şi subminează perspectivele cooperării economice şi politice cu UE.
03.07.2015   1689 Accesări   
     
A fost lansată Campania Naţională „Investiţii în sănătatea tinerilor”
Până pe 12 august, Ziua Internaţională a Tineretului, în ţară se va desfăşura Campania Naţională „Investiţii în sănătatea tinerilor”. Aceasta va include un şir de acţiuni precum flash-moburi, expoziţii foto, consultanţe gratuite ale tinerilor cu deficienţe de vedere, tabere de vară, ateliere de creaţie, cluburi de presă şi altele, menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa investiţiilor în sănătatea tinerilor.
12.07.2014   1410 Accesări