Prima   |  Social

Social

R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei
Republica Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei – COST (Cooperarea Europeană în domeniul Științei și Tehnologiei).
13.11.2018   31 Accesări   
În R. Moldova a fost marcată Ziua Științei
36 de instituții de cercetare din țară au participat la cea de-a VIII-a ediție a Zilei Științei, care s-a desfășurat astăzi, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Cu această ocazie, aici a fost improvizat un ”orășel al Științei”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități educativ.
10.11.2018   31 Accesări   
     
În R. Moldova se desfășoară Campania națională antidrog „Alege Viața!”
Peste 50 de persoane din țara noastră mor anual din cauza consumului de droguri. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul lansării campaniei naționale antidrog „Alege Viața!”.
09.11.2018   39 Accesări   
Peste 9000 de sesizări privind violenţa în familie
În primele zece luni ale acestui an Poliţia a înregistrat peste 9000 de sesizări cu referire la actele de violenţă în familie şi a emis peste 3000 de ordine de restricţie de urgenţă, relatează Mesager.
05.11.2018   32 Accesări   
     
Donație din partea Ambasadei Cehiei
Peste 70 de vârstnici și persoane cu deficiențe locomotorii au primit scaune cu rotile și alte accesorii de sprijin. Donația vine din partea Ambasadei Cehiei în Republica Moldova, prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare Cehă, care are o valoare de peste 380 de mii de euro. Ceremonia de donare a avut loc vineri, 19 octombrie, transmite IPN.
19.10.2018   109 Accesări   
UE va lucra cu ţările PaE prioritar în reforma judiciară şi mass-media, comisar
Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru rezultate concrete împreună cu cele şase ţări, membre ale Parteneriatului Estic, din care face parte şi Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare şi asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă şi mass-media independentă. Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe, la Luxembourg, transmite IPN.
16.10.2018   156 Accesări   
     
Cu sprijinul UE, la Șerpeni a fost inaugurat un complex sportiv
Unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Edificiul are capacitatea să găzduiască competiții regionale și a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
10.10.2018   145 Accesări   
Competiţie pentru cele mai bune acţiuni de promovare şi protecţie a drepturilor omului
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova lansează cea de-a 14-a ediţie a competiţiei pentru cele mai valoroase acţiuni de promovare şi de protecţie a drepturilor omului în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
06.10.2018   111 Accesări   
     
A fost lansată o platformă online de colectare a cazurilor de corupție
Centrul de Politici şi Reforme (CPR) Moldova a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție. Platforma, coruptie.cpr.md, este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care vor fi colectate sugestiile și recomandările pentru îmbunătățirea site-ului.
02.10.2018   120 Accesări   
„O zi anticorupţie în oraşul tău” - campanie de informare
Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a început astăzi o nouă campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei. Aceasta se va desfăşura în diverse localităţi din ţară, iar primul oraş unde s-au deplasat ofiţerii CNA este oraşul Hânceşti.
27.09.2018   191 Accesări   
     
Persoanele cu abilităţi reduse se vor putea adresa la Comitetul ONU dacă li se încalcă drepturile
Prim-ministrul Pavel Filip a semnat, astăzi, la New York, protocolul opţional la Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi. Documentul reconfirmă la nivel internaţional angajamentul Republicii Moldova de a contribui în continuare la protejarea drepturilor persoanelor cu abilităţi reduse.
27.09.2018   150 Accesări   
Studiu: Femeile din Moldova au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile
Femeile din Moldova cu vârsta cuprinsă între 30 şi 70 de ani au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile, precum cancer, boli de inimă, boli pulmonare sau diabet zaharat. La această concluzie, au ajuns experţii într-un studiu global al bolilor netransmisibile, publicat în revista „The Lancet”.
26.09.2018   142 Accesări   
     
Incluziunea persoanelor cu abilităţi reduse în mediul antreprenorial rămâne o problemă pentru Moldova, concluzii
În Republica Moldova în sens practic lipsesc mecanismele de susţinere a antreprenorilor în rândul persoanelor cu abilităţi reduse, deşi aceste grupuri sunt destul de reprezentative şi o parte din aceste persoane dispun de potenţial antreprenorial. Concluzia a fost făcută în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Antreprenor cu dizabilităţi - un potenţial nevalorificat pentru economia naţională”.
16.09.2018   126 Accesări   
Raport: Peste 30 de mii de copii au unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare
Peste 30 de mii de copii din ţara noastră au unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare. Datele se conţin într-un raport, analizat de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, relatează Moldova 1.
14.09.2018   110 Accesări   
     
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
Seminarul cu genericul “Legislația electorală din Republica Moldova, regulamentele şi practicile partidelor politice din perspectiva incluziunii: constatări şi provocări” a avut loc la 12 septembrie curent în orașul Chișinău.
12.09.2018   131 Accesări   
Progres foarte redus în implementarea Acordului de Asociere cu UE, studiu
Către data de 1 septembrie 2018, se constată un progres foarte redus în punerea în aplicare a angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Iar în comparație cu sfârșitul anului 2017, se atestă un regres calitativ, în special din cauza încetinirii dialogului politic UE-Moldova și suspendării asistenței financiare a UE. Concluziile se regăsesc în Raportul alternativ nr. 3 privind implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, semestrul I, prezentat de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene, transmite IPN.
10.09.2018   120 Accesări   
     
O campanie de prevenire a suicidului, lansată de Linia Verde
„Ia o pauză pentru viaţă!”. O campanie cu acest generic a fost lansată astăzi de Linia Verde pentru prevenirea suicidului, menită să încurajeze activismul cetăţenilor în vederea recunoaşterii semnelor crizelor emoţionale manifestate de unii oameni pe reţelele sociale şi încurajarea acestora sa renunţe la gândurile sinucigaşe, relatează Mesager.
07.09.2018   111 Accesări   
Conferința Globală privind Turismul Vitivinicol a început la Castelul Mimi
Peste 200 de reprezentanți ai industriei turistice mondiale din 60 de țări participă, în perioada 5-7 septembrie, la cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vitivinicol, în Republica Moldova. Participanții vor fi familiarizați cu oferta turistică a țării prin diverse tururi pe la vinării și degustări. Evenimentul a fost inaugurat astăzi, 6 septembrie, la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, transmite IPN.
06.09.2018   119 Accesări   
     
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
Biroul de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene anunță că, prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse destinate studenților străini, Guvernul Elveției acordă cercetătorilor din Republica Moldova următoarele tipuri de burse pentru anul academic 2019-2020:
04.09.2018   463 Accesări   
Daniel Ioniță: Susținerea Republicii Moldova este un obiectiv împărtășit la nivelul întregii societăți românești. Interviu IPN
De când și de unde vine Parteneriatul Strategic dintre „nașul de botez” - România și „finul” - Republica Moldova? Cu ce fel de daruri și ajutoare sprijină România consolidarea casei cu numele „Republica Moldova”, de ce anume acestea? De ce și cum România își joacă rolul, asumat benevol, de avocat al parcursului european al Republicii Moldova? Ce legătură au „bolile copilăriei” prin care trece Republica Moldova și „răbdarea strategică” pe care o afișează partenerii săi de dezvoltare? Cum unele accente și cuvinte speciale auzite la Chișinău dau un farmec aparte limbii române? Cum se manifestă și cum ne putem proteja de războiul hibrid? Despre aceste și alte teme – în interviul acordat lui Valeriu Vasilică de către E.S. Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță cu ocazia aniversării Zilei Independenței Republicii Moldova și Zilei Limbii Române.
24.08.2018   200 Accesări   
     
1 2 3 4 5 »»