Prima   |  Istorii umane

Istorii umane

Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
Peste 20 de autospeciale de intervenție ale salvatorilor și pompierilor aranjate cu luminițe și decorate cu ornamente au pornit încă de aseară într-o Caravană de Crăciun prin mai multe raioane ale țării. Primul popas participanții la Caravană l-au făcut în Piața Marii Adunări Naționale, unde mașinile au fost instalate pentru a fi admirate de toți doritorii.
25.12.2019   1554 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
Înainte de sărbătorile de iarnă, mai mulţi copii din școli sportive și de tip internat, de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la Maratonul de Crăciun, organizat cu sprijinul Uniunii Europene.
24.12.2019   1803 Accesări   
     
Femeile cu dizabilităţi dar şi cele de etnie romă sunt limitate în implicarea în viaţa politică
Femeile cu dizabilităţi, dar şi cele de etnie romă sunt limitate în implicarea în viaţa politică, mai ales la obţinerea funcţiilor de conducere. Totuşi şase femei cu dizabilităţi şi patru femei de etnie romă au fost alese consiliere locale, reuşind să obţină votul de încredere a cetăţenilor. Constatarea a fost făcută în cadrul a două programe de capacitare politică a femeilor din diverse grupuri.
25.11.2019   1819 Accesări   
Un sondaj de opinie arată că 86% din femeile rome din țară nu au un loc de muncă
Femeile rome din țară nu au studii, nu sunt încadrate în câmpul muncii și merg la medic extrem de rar. Sunt constatările unui sondaj care reflectă necesitățile femeilor rome, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani. Sondajul a fost realizat de Rețeaua Femeilor și Fetelor Rome din Republica Moldova.
12.11.2019   2304 Accesări   
     
Un oraş din Japonia va oferi Republicii Moldova 100 pomi de sakura
Oraşul japonez Tomi oferă Republicii Moldova 100 de pomi de sakura. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Igor Dodon care a vizitat localitatea din prefectura Nagano, Japonia.
25.10.2019   2357 Accesări   
Liceul Teoretic „Evrika” din Râbnița a ajuns la aniversarea a 30-a
Unica instituție de învățământ cu predare în limba română din Râbnița și una dintre cele opt din stânga Nistrului, Liceul Teoretic „Evrika”, a ajuns la aniversarea a 30-a. Liceul are 200 de elevi și 30 de profesori. Cea mai mare problemă a instituției rămâne şi azi – lipsa unui sediu, elevii fiind nevoiți să studieze în locul unei foste grădiniţe – sediu care nu aparține Liceului, transmite IPN cu referire la Elita TV.
23.10.2019   2403 Accesări   
     
BNS: Numărul de elevi şi studenţi în Republica Moldova s-a micşorat
Numărul de elevi şi studenţi în Republica Moldova s-a micşorat în ultimii cinci ani cu circa 12 la sută sau cu aproximativ 60 de mii de persoane. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică (BNS), relatează Radio Moldova Actualităţi.
04.10.2019   2545 Accesări   
120 de mame şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei”
Au avut parte de un destin plin de provocări pe care le-au înfruntat prin pozitivism şi ajutorul oamenilor cu inimă mare - este vorba de tinerele mămici care şi-au găsit alinare la Centrul maternal „În braţele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia”, după ce au rămas singure şi fără un acoperiş. La aniversarea a opt ani de la fondare a instituţiei, fetele şi-au dat întâlnire pentru a împărtăşi din experienţa trăită.
22.09.2019   2527 Accesări   
     
Medalii de argint şi bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică
Republica Moldova a obţinut o medalie de argint şi una de bronz în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, care s-a desfăşurat în perioada 04 – 11 august 2019, în oraşul Baku, Azerbaidjan.
14.08.2019   2198 Accesări   
Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”
Şi-au dedicat timpul liber pentru un oraş mai curat. Înarmaţi cu mături, lopeţi şi maşini de frezat iarbă, câţiva tineri din capitală au decis astăzi să cureţe scuarul Teatrului „Anton Cehov”. Ei spun că prin gestul lor vor să-i determine pe locuitorii capitalei să fie mai responsabili faţă de mediul înconjurător, relatează Mesager.
04.08.2019   2633 Accesări   
     
Elevi din R. Moldova au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie
Elevi din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Chimie, care s-a desfășurat în perioada 21-30 iulie curent, în orașul Paris, informează MOLDPRES.
30.07.2019   862 Accesări   
Un apicultor din raionul Sîngerei va face terapie cu albine, datorită suportului USAID
Un apicultor din raionul Sîngerei își va putea transforma pasiunea pentru api-terapie în afacere, după ce a reușit să-și mărească numărul de stupi, dar și volumul de miere produsă datorită asistenței USAID.
29.07.2019   901 Accesări   
     
Pictorul Andrei Mudrea a deschis o galerie de artă modernă în atelierul său de creaţie
O galerie de artă modernă a fost deschisă acum trei ani de către artistul plastic Andrei Mudrea în atelierul său din centrul Chişinăului, în care a adunat lucrări create de el pe parcursul a trei decenii. Astfel, pictorul a transformat cele câteva camere şi ograda casei sale într-un adevărat muzeu, care este vizitat în zilele de odihnă de către mai mulți turiști, informează MOLDPRES.
27.07.2019   834 Accesări   
400 de voluntari ai rețelei Youth Klinic Moldova participă la o școală de vară
Școala de vară destinată voluntarilor rețelei naționale de centre de sănătate prietenoase tinerilor, Youth Klinic Moldova (YK), și-a deschis ușile la 15 iulie, la Holercani, pentru circa 400 de voluntari YK. Școlarizarea voluntarilor are loc în două ture, cuprinse între 15-20 iulie și 22-27 iulie curent. Școala este organizată în cadrul Proiectului „Generație Sănătoasă”, care se desfășoară în baza unui memorandum dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare (SDC), transmite IPN.
18.07.2019   869 Accesări   
     
Mai mulţi elevi din Moldova învaţă limba şi cultura Coreei
Învaţă bazele limbii coreene, cultura acestei ţări, dar şi domeniul informaţional - vorbim de mai mulţi elevi care participă la un program de vară, ce se desfăşoară în mai multe localităţi din suburbiile capitalei, dar şi la două universităţi din capitală. În program a fost inclus şi Liceul din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, al cărui elevi vor să devină cât mai curând programatori cu acte în regulă, relatează Moldova 1.
12.07.2019   890 Accesări   
Grigore Vieru va avea un muzeu la Chișinău
În capitală va fi deschis Muzeul municipal „Grigore Vieru”. Consiliul municipal Chișinău a aprobat, astăzi, darea în folosință Direcției cultură, prin contract de comodat, a încăperii viitorului muzeu, care se află în strada Alexei Mateevici, intersecție cu strada Mihai Eminescu.
05.07.2019   801 Accesări   
     
Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri
Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri. Şapte echipe au avut la dispoziţie o lună pentru a-şi realiza ideile, fiind ajutaţi de profesionişti din domeniul producţiei video, dar şi instruiţi de specialişti ai Comisiei Electorale Centrale. Cele mai bune spoturi vor fi difuzate în mediul online şi la TV.
26.06.2019   749 Accesări   
Medici din Moldova şi Italia s-au reunit la Chişinău
Consumul excesiv de alimente nesănătoase poate duce la steatoză hepatică, adică boala ficatului gras. Maladia afectează nu doar persoanele supraponderale, ci şi pe cele cu greutate normală. Pentru a preveni apariţia bolii, mai mulţi medici din Moldova şi Italia s-au întrunit la Chişinău pentru a discuta despre noile metode de tratament, relatează Moldova 1.
19.06.2019   794 Accesări   
     
Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie
Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie cu module diferite, cum ar fi la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălţime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major. Două dintre acestea vor fi oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeca din Hînceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori, relatează Mesager.
18.06.2019   643 Accesări   
Zeci de oameni au donat sânge în centrul capitalei
De ziua mondială a donatorului de sânge, zeci de oameni au făcut coadă la corturile instalate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” pentru a dărui o picătură de viaţă. Cu prilejul acestei sărbători, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale le-au pregătit şi numeroase surprize, relatează Mesager.
14.06.2019   708 Accesări   
     
1 2 3 4 »»