Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
O nouă acţiune de caritate în capitală
O nouă acţiune de caritate se desfăşoară astăzi şi mâine, 23 decembrie, în mai multe magazine din Chişinău. Cantina socială „Regina Pacis” a iniţiat Campania de Crăciun „Încălzeşte o inimă”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22.12.2017   642 Accesări   
Societatea civilă cere transparenţă în procesul de formare a viitoarei guvernări
Reforma justiţiei şi combaterea corupţiei trebuie să constituie problemele prioritare de pe agenda viitoarei guvernări. Opinia a fost exprimată de societatea civilă care a adresat un apel către partidele care negociază constituirea majorităţii parlamentare. ONG-urile spun că aceste obiective sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi reprezintă o condiţie esenţială pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
10.12.2014   2248 Accesări   
     
Cei mai activi voluntari au fost premiaţi
Cei mai activi voluntari au fost premiaţi astăzi în cadrul Festivalului Voluntarilor. Tinerii, implicaţi în proiecte de binefacere, au fost îndemnaţi să contribuie la misiunile de dezvoltare socială şi economică.
08.12.2014   1376 Accesări   
La Chişinău se desfăşoară ediţia a XII-a Festivalului Voluntarilor
La Teatrul „Eugen Ionesco” din capitală va avea loc, începând cu ora 12:00, „Festivalul Voluntarilor 2014”. La eveniment sunt aşteptate peste 600 de persoane, printre care voluntari, coordonatori de voluntari, lideri de ONG, jurnalişti şi persoane publice.
07.12.2014   1522 Accesări   
     
Dezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţii
Pentru prima dată în viaţa lui, Mihai Druţă, de 76 de ani, nu mai este nevoit să care apă de la 1,5 km depărtare de casă. Acum casa lui este conectată la sistemul de aprovizionare cu apă şi cel de canalizare, iar gunoiul din cartierul lui este colectat în mod regulat. "Este o schimbare care face viaţa mai uşoară", spune Mihai Druţă. "Preţul este rezonabil şi serviciul este bun."
23.12.2013   1533 Accesări    PNUD Moldova  
Casele rurale ar ajuta oamenii de la sate din Moldova să obţină venituri suplimentare, ANTREC
Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova (ANTREC) consideră că Moldova ar fi vizitată de mai mulţi turişti străini, dacă ar fi alocate înlesniri la deschiderea şi promovarea caselor rurale.
09.12.2013   4742 Accesări , 1 Comentarii    IPN