Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Au construit poduri pentru a uni cele două maluri ale Nistrului
Au construit punţi peste râul Răut pentru a apropia locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului. Zeci de voluntari din Chişinău şi regiunea transnistreană au mers pe biciclete până în satul Ustia, Criuleni, unde au ridicat câteva poduri.
29.07.2014   1674 Accesări   
Campania „EU aduc Europa acasă!” a reunit peste 3000 de moldoveni din diasporă
Peste 3000 de moldoveni din peste zece oraşe europene au spus într-un glas: „EU aduc Europa acasă!”. Acesta a fost mesajul lor de susţinere a integrării europene a Republicii Moldova, transmis la evenimentele culturale organizate pe parcursul lunii iulie de Guvernul Republicii Moldova, în cadrul campaniei cu acelaşi generic.Evenimente culturale au fost organizate la Atena, Bologna, Lisabona, Padova, Roma, Veneția și Torino de Biroul pentru relații cu diaspora în colaborare cu grupurile de susținere a integrării europene din orașele în care există o concentrație mare a originarilor din Republica Moldova. Grupurile respective au fost formate ca urmare a apelului lansat de premierul Iurie Leancă în cadrul forumului online al diasporei, care a avut loc pe 27 mai 2014.
24.07.2014   1549 Accesări   
     
Cel de-al patrulea Târg de olărit va avea loc duminică la Hogineşti
Unul dintre cei trei olari de dinastie din Republica Moldova şi dintre cei 80, câţi sunt în întreaga lume, organizează la 20 iulie, Târgul de olărit. Evenimentul, care se va desfăşura în satul său natal, Hogineşti, raionul Călăraşi, este un prilej pentru a procura obiecte din lut sau de a le confecţiona cu propriile mâini.
15.07.2014   1614 Accesări