Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

Dezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţii
Pentru prima dată în viaţa lui, Mihai Druţă, de 76 de ani, nu mai este nevoit să care apă de la 1,5 km depărtare de casă. Acum casa lui este conectată la sistemul de aprovizionare cu apă şi cel de canalizare, iar gunoiul din cartierul lui este colectat în mod regulat. "Este o schimbare care face viaţa mai uşoară", spune Mihai Druţă. "Preţul este rezonabil şi serviciul este bun."
23.12.2013   1675 Accesări    PNUD Moldova  
Casele rurale ar ajuta oamenii de la sate din Moldova să obţină venituri suplimentare, ANTREC
Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova (ANTREC) consideră că Moldova ar fi vizitată de mai mulţi turişti străini, dacă ar fi alocate înlesniri la deschiderea şi promovarea caselor rurale.
09.12.2013   5232 Accesări , 1 Comentarii    IPN   
     
(Infografic) Susținerea măsurilor de promovare a încrederii
Programul Susținerea măsurilor de promovare a încrederii prezintă, într-un infografic produs de ”URMA ta”, principalele sale rezultate obținute în perioada aprilie 2012 - mai 2013.
11.11.2013   1484 Accesări    Stiripozitive.eu   
Şcoala şi grădiniţa din Cotul Morii, Hâncești, au asigurată independenţa energetică datorită sistemului modern de încălzire cu biocombustibil
Un sistem modern de încălzire cu biocombustibil a fost lansat la şcoala şi grădiniţa din satul Cotul Morii, raionul Hânceşti. Peste 250 de copii şi personal didactic îşi petrec acum zilele în încăperi încălzite cu biocombustibil produs local.
07.11.2013   5995 Accesări    Comunicate.md | PNUD Moldova