Prima   |  Comunicate de presă

Comunicate de presă

Ambasada Drepturilor Omului în ajutorul victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii
Echipa Ambasadei Drepturilor Omului a lansat proiectul „Drepturile Omului pentru Pacienţi şi Personalul Medical” în cadrul căruia urmează să fie acordată asistenţă juridică gratuită pentru victimele încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii. Proiectul prevede acordarea a 100 de ore de asistenţă juridică victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul sănătăţii. Pe parcursul proiectului, experții - avocați și juriști, vor acorda consultații gratuite, asistență juridică primară persoanelor care au avut de suferit în urma violărilor drepturilor omului în domeniul sănătății cu scopul de a contribui la accesul acestora la justiție.
29.09.2014   401 Accesări   
Burse de studii în Germania pentru tineri moldoveni
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse de studii de masterat sau doctorat în una dintre universităţile din Germania, anunţă Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).
09.09.2014   367 Accesări   
     
APEL PUBLIC cu privire la urgentarea adoptării legislației privind asigurarea egalității dintre femei și bărbați în procesul electoral și politic
Stimați deputați,Salutăm aprobarea de către cabinetul de Miniştri a setului de modificări legislative în domeniul asigurării egalităţii şanselor dintre femei şi bărbaţi. Amendamentele prevăd mai multe măsuri, inclusiv introducerea cotei de reprezentare minimă de 40% a femeilor şi bărbaţilor pe listele de candidați în Parlament şi Guvern, interzicerea publicităţii sexiste, asigurarea dreptului bărbaţilor la concediu paternal, protecţie suplimentară şi sancţiuni pentru încălcarea principiului egalităţii de gen.
19.05.2014   329 Accesări   
Elveția acordă Moldovei 46 milioane de euro pentru sănătate și asigurare cu apă
Ocrotirea sănătății și asigurarea cu apă potabilă sunt domeniile prioritare de cooperare între Elveția și Republica Moldova și pentru anii 2014-2017, potrivit Strategiei de cooperare 2014-2017, lansată astăzi de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). În următorii patru ani, volumul asistenței financiare acordată de Elveția Republicii Moldova s-a dublat, constituind 55 milioane de franci elvețieni (46 milioane euro), față de 30 de milioane CHF (24 milioane de euro), investiție făcută în proiectele moldo-elvețiene în perioada 2010-2013.
10.04.2014   399 Accesări    Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, SDC  
     
Fundația Est Europeană selectarea reprezentanților media pentru training în domeniul deontologiei profesionale
Fundaţia Est-Europeană (FEE) realizează Programul “Cetățeni activi, Comunități prospere”, în cadrul căruia se implementează componenta „Promovarea jurnalismului independent şi de calitate”. Prin intermediu acestei componente, FEE va facilita accesul publicului la surse mass-media imparțiale și diverse și va contribui la consolidarea capacităților jurnaliștilor în domeniul eticii jurnalistice și informării profesioniste.
12.02.2014   399 Accesări