Prima   |  Apropo | Absolvenţii din UTA Gagauz-Yeri au participat la Iarmarocul universităţilor

Absolvenţii din UTA Gagauz-Yeri au participat la Iarmarocul universităţilor

30.04.2014   1814 Accesări  
15 universităţi din R. Moldova, România şi Federaţia Rusă şi-au prezentat ofertele în cadrul unui Iarmaroc al instituţiilor de învăţămînt superior, desfăşurat recent în UTA Gagauz-Yeri.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 
 

Absolvenţi din toate localităţile regiunii au avut ocazia să discute cu reprezentanţii universităţilor participante la iarmaroc şi să afle despre condiţiile de admitere şi specialităţile noi incluse în programul de studii în anul curent.

Potrivit Verei Balova, şeful Direcţiei principale pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei, în acest an liceele din UTA Gagauz-Yeri vor fi absolvite de 739 elevi. “Cercetările arată că circa 40 la sută din tineri aleg profesia care nu corespunde intereselor lor, aptitudinilor sau convingerilor. Or, scopul principal al acestei acţiuni este de a ajuta liceenii să se orienteze corect atunci cînd îşi aleg profesia pentru viaţă, oferindu-le toată informaţia despre o facultate sau alta”, a specificat Vera Balova.

Prezent la eveniment, başcanul Mihail Formuzal le-a spus elevilor participanţi la Iarmarocul universităţilor că fiecare dintre ei dispune de un potenţial creativ şi beneficiază de toate posibilităţile ca să-l realizeze. “Trebuie să fiţi siguri de faptul că puteţi face studii oriunde vă doriţi. Să nu vă fie frică de camerele video de la examenele de bacalaureat, iar în centrele de pregătire pentru examenele de maturitate vă puteţi verifica cunoştinţele. Este important să ştiţi exact ce doriţi să faceţi în viaţă şi să vă transformaţi visul în realitate, astfel încît să aveţi satisfacţie pe parcursul întregii vieţi”, a subliniat Formuzal.