Prima   |  Apropo | Lucrările lui Vasile Botnaru, vernisate în Ambasada României de la Berlin

Lucrările lui Vasile Botnaru, vernisate în Ambasada României de la Berlin

19.05.2014   1732 Accesări  
În capitala Germaniei are lor vernisajul expoziţiei cu genericul „Picturi în vin roşu şi cafea – „B” de la Berlin, de la Bach sau de la Bacovia” al jurnalistului Vasile Botnaru. Evenimentul este organizat de Ambasada Moldovei în Germania în cooperare cu Ambasada României.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 
 

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, expoziţia cuprinde diferite serii de desene pictate în vin roşu şi cafea care sintetizează sentimentele cauzate de întâmplările vieţii cotidiene: chipuri feminine în mişcare, cupluri surprinse dansând tango argentinian, peisaje rustice, precum şi contururi inconfundabile ale oraşelor europene binecunoscute.

La inaugurare au fost prezenţi numeroşi admiratori ai artei plastice, printre care reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor germane, academicieni şi jurnalişti germani, membri ai corpului diplomatic din Germania şi membrii ai diasporei moldoveneşti şi româneşti din Germania.

În luarea sa de cuvânt, Vasile Botnaru a apreciat că expunerea lucrărilor sale la Berlin s-a realizat simetric cu expoziţia „Urme germane în Republica Moldova 1918-2014”, la Muzeul Naţional de Artă de la Chişinău.

Vernisajul a fost inaugurat de către ambasadorul Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, şi ambasadorul României, Lazăr Comănescu care au accentuat în discursurile sale valorile culturale comune ale ţărilor pe care le reprezintă şi inevitabilitatea menținerii şi dezvoltării acestora pe viitor.

Expoziţia poate fi admirată în incinta Ambasadei României până în luna iulie curent, cu o programare prealabilă la office@botschaft-moldau.de.