Prima   |  Apropo | Salariu mai mare pentru personalul din şcolile aflate în Zona de securitate

Salariu mai mare pentru personalul din şcolile aflate în Zona de securitate

17.07.2014   1843 Accesări  
De la 1 septembrie, va fi mărit sporul salarial pentru personalul din şcolile aflate în Zona de securitate. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri de către Guvern. Hotărârea prevede stabilirea unui spor în mărime de 1000 de lei, faţă de cel actual, care constituie 400 de lei, personalului din instituţiile de învăţământ preuniversitar din partea stângă a Nistrului şi municipiul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei, care va fi achitat începând cu 1 septembrie 2014.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 
 

De acest spor vor beneficia angajaţii din încă trei instituţii de învăţământ: Gimnaziul „Anatol Codru” din comuna Molovata Nouă, Liceul Teoretic „Vlad Ioviţă” din comuna Cocieri şi Liceul Teoretic din Comuna Doroţcaia, raionul Dubăsari.

Decizia se înscrie în şirul de măsuri incluse în Planul de acţiuni pentru dezvoltarea social-economică a unor localităţi din raioanele Dubăsari, Căuşeni şi Anenii Noi, amplasate în Zona de securitate, aprobat în luna aprilie curent.

Pentru punerea în aplicare a normei respective, în fiecare luna sunt necesare mijloace financiare suplimentare în sumă de circa 530 de mii de lei, se spune într-un comunicat al Guvernului.