Prima   |  Apropo | Odată ajunse pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea

Odată ajunse pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea

21.07.2014   2115 Accesări  
Comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, şi premierul Iurie Leancă au discutat, la Chişinău, despre decizia Uniunii Europene de a dubla, din toamna anului curent, cotele de import a unor categorii de fructe şi legume moldoveneşti. Comisarul european a spus că, odată ajunse pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor ajunge în toată lumea, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 
 

Iurie Leancă l-a asigurat pe oficialul de la Bruxelles că reformele vor continua şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca produsele moldoveneşti să se regăsească pe rafturile din UE.

La rândul său, Tonio Borg a menţionat că perspectiva produselor moldoveneşti, după aplicarea standardelor europene, va depăşi limitele geografice ale UE. „Standardele europene în alimentaţie sunt foarte înalte. După ce vor ajunge pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea”, a declarat comisarul.

Guvernul a lansat solicitarea cu privire la dublarea cotelor pentru legumele şi fructele moldoveneşti pe piaţa UE încă în primăvara anului curent. După eliminarea cotelor pentru vinul moldovenesc, dublarea cotelor pentru fructe şi legume, urmează să fie analizate perspectivele de accedere pe piaţa europeană a mezelurilor moldoveneşti şi a ouălor de găină.