Prima   |  Social | Moldova preia standardele UE privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete

Moldova preia standardele UE privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete

05.04.2018   337 Accesări  
Republica Moldova preia standardele Uniunii Europene privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete. Normele naţionale sunt ajustate la cele europene printr-un proiect de lege aprobat Guvern. Pentru produsele care corespund cerințelor de calitate, la cererea agentului economic, va fi acordat un certificat de conformitate a calității.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   145 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   150 Accesări   
 
 

Înaintea punerii în circulație a produselor, loturile importate vor fi supuse unui control obligatoriu (dacă nu vor dispune de un certificat echivalent), iar înainte ca produsele destinate exportului să părăsească teritoriul țării, la solicitarea agentului economic, organul de control va verifica dacă acestea corespund cerințelor de calitate ale țării importatoare.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este de părere că, odată ce va fi adoptat, documentul va contribui la creșterea competitivității produselor și a cotelor de export pe piața Uniunii Europene, dar și la crearea unei imagini mai bune pentru producătorii autohtoni.

Conformarea la standardele de calitate comunitare va acorda Republicii Moldova posibilitatea de a solicita Comisiei UE includerea pe Lista ţărilor terţe ale căror controale de conformitate sunt recunoscute ca fiind echivalente cu cerinţele UE.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney