Prima   |  Social | Moldova preia standardele UE privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete

Moldova preia standardele UE privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete

05.04.2018   249 Accesări  
Republica Moldova preia standardele Uniunii Europene privind controlul calității fructelor şi legumelor proaspete. Normele naţionale sunt ajustate la cele europene printr-un proiect de lege aprobat Guvern. Pentru produsele care corespund cerințelor de calitate, la cererea agentului economic, va fi acordat un certificat de conformitate a calității.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
UE va lucra cu ţările PaE prioritar în reforma judiciară şi mass-media, comisar
16.10.2018   17 Accesări   
Cu sprijinul UE, la Șerpeni a fost inaugurat un complex sportiv
10.10.2018   29 Accesări   
 
 

Înaintea punerii în circulație a produselor, loturile importate vor fi supuse unui control obligatoriu (dacă nu vor dispune de un certificat echivalent), iar înainte ca produsele destinate exportului să părăsească teritoriul țării, la solicitarea agentului economic, organul de control va verifica dacă acestea corespund cerințelor de calitate ale țării importatoare.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este de părere că, odată ce va fi adoptat, documentul va contribui la creșterea competitivității produselor și a cotelor de export pe piața Uniunii Europene, dar și la crearea unei imagini mai bune pentru producătorii autohtoni.

Conformarea la standardele de calitate comunitare va acorda Republicii Moldova posibilitatea de a solicita Comisiei UE includerea pe Lista ţărilor terţe ale căror controale de conformitate sunt recunoscute ca fiind echivalente cu cerinţele UE.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney