Prima   |  Social | BRD cheamă elevii din diasporă să participe la concursul „Moștenire”

BRD cheamă elevii din diasporă să participe la concursul „Moștenire”

14.04.2018   347 Accesări  
Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat îndeamnă copiii din diasporă să se înscrie la Concursul „Moștenire”, ediția a XXV-a. Lucrările pot fi depuse până pe 25 aprilie, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   145 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   149 Accesări   
 
 

Concursul se va desfășura la Liceul Teoretic „Ștefan Holban” din comuna Cărpineni, raionul Hâncești și va include trei secțiuni: Istoria Românilor, Istoria Literaturii Române și Diaspora.

La concurs se pot înscrie elevi în clasele a IX – X-a din liceele din Republica Moldova, România, Ucraina (Cernăuți) și din diasporă. Ei vor elabora lucrări de cercetare în baza temei selectate și vor prezenta lucrările în volum de minimum zece pagini dactilografiate la două intervale sau scoase la imprimantă. Fiecare participant poate expedia cel mult o lucrare la fiecare din cele trei secțiuni ale concursului. Lucrările pot fi transmise la adresa: concursul.mostenire@gmail.com.

Câte 20 ce concurenți finaliști la toate cele trei secțiuni își vor prezenta oral lucrările în luna mai. Premiile anunțate sunt: o excursie în Franța (pentru Locul I), o excursie în România (II) și o excursie în Republica Moldova (III). Alți cinci participanți la fiecare categorie vor primi seturi de carte. Suplimentar vor fi acordate premii speciale pentru cele mai originale lucrări. Toți premianții vor primi în dar cărți și reviste.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney