Prima   |  Social | Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual

Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual

24.05.2018   238 Accesări  
Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual, avizând modificarea Legii privind protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației. Astfel, furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor. La fel, vor fi obligați să creeze pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informațiilor privind siguranța online, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei
13.11.2018   24 Accesări   
În R. Moldova a fost marcată Ziua Științei
10.11.2018   25 Accesări   
 
 

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Investigații și Consultanță „SocioPolis”, principalele probleme în spațiul online se referă la spargerea contului pe rețelele de socializare. Fiecare al cincilea copil cu vârsta între 12-15 ani s-a ciocnit cu asemenea cazuri. Blocarea pe grupuri de rețelele de socializare a fost menționată de 18,6% dintre copii, accesarea involuntară sau vizionarea imaginilor cu caracter sexual – 16,3% dintre copii. O treime dintre copii îşi caută prieteni în mediul online. 30% își fac cumpărături în magazinele virtuale, iar 13% procură jocuri online. Mulți dintre copiii nu cunosc despre riscurile din spațiul virtual.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney