Prima   |  Social | Republica Moldova va recunoaşte documentul de călătorie INTERPOL

Republica Moldova va recunoaşte documentul de călătorie INTERPOL

25.07.2018   521 Accesări  
Republica Moldova va recunoaşte documentul de călătorie „INTERPOL”. Comisia politică externă şi integrare europeană va propune Parlamentului ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale – INTERPOL cu privire la recunoaşterea documentului de călătorie „INTERPOL”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Mai mult de 50 % dintre femeile din Republica Moldova consideră că violenţa în familie este o problemă privată, studiu
04.07.2019   50 Accesări   
A fost lansată a şaptea platforma de instruire „Învăţăm Româna la distanţă”
26.06.2019   105 Accesări   
 
 
Documentul de călătorie INTERPOL permite călătoria în toată lumea a oficialilor care îndeplinesc sarcini oficiale polițienești. Posesorii documentului de călătorie vor beneficia de un statut special de vize. Documentul de călătorie „INTERPOL” va fi utilizat împreună cu un pașaport național valabil și va fi disponibil în două forme: un pașaport electronic și o cartelă de identificare. Documentul va fi valabil de la trei la cinci ani.
 
Documentul va facilita călătoria oficialilor autorităților competente ale Republicii Moldova în statele membre INTERPOL în vederea cooperării polițienești și pentru realizarea sarcinilor oficiale. Este vorba despre reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal, Ministerului Justiției, Procuraturii generale, Serviciului de Informații și Securitate, precum și Centrului Național Anticorupție.
 
Ratificarea Acordului va consolida cooperarea dintre statele membre INTERPOL prin schimbul de informații dintre autoritățile competente, coordonării acțiunilor comune, fapt ce va asigura creșterea nivelului de protecție a intereselor economice a Republicii Moldova.
 
Documentul de călătorie „INTERPOL” este recunoscut oficial de către 77 de țări membre ale acestei organizații și corespunde cerințelor tehnice ale UE.
 
Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională a Poliției Criminale – INTERPOL cu privire la recunoașterea documentului de călătorie INTERPOL a fost semnat la 28 septembrie 2017, la Beijing, Republica Populară Chineză.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney