Prima   |  Social | Angajatorii care vor oferi locuri de muncă persoanelor din grupuri vulnerabile vor primi subvenţii

Angajatorii care vor oferi locuri de muncă persoanelor din grupuri vulnerabile vor primi subvenţii

10.08.2018   162 Accesări  
Angajatorii care vor oferi locuri de muncă şomerilor din grupurile vulnerabile vor putea primi subvenţii din partea statului pentru compensarea parţială a salariului acestora. Legea ce stabileşte acest lucru a fost publicată astăzi, 10 august, în Monitorul Oficial.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
ONU susţine la Tiraspol programe în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
04.12.2019   63 Accesări   
Campanie de promovare a abilităților copiilor cu nevoi speciale
25.11.2019   85 Accesări   
 
 
Subvențiile vor fi egale cu 30% din mărimea salariului mediu pe economie pentru anul precedent și vor fi acordate pe un termen de şase luni, pentru fiecare persoană angajată.
 
De asemenea, potrivit legii, se vor acorda subvenții angajatorilor care vor adapta locurile de muncă necesităților persoanelor cu abilităţi reduse și întreprinderilor ce creează locuri de muncă în mediul rural și angajează la aceste locuri de muncă șomeri.
 
Documentul va intra în vigoare la şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial. În acest răstimp, Guvernul urmează să prezinte Parlamentului propuneri pentru a aduce legislaţia în vigoare în corespundere cu prevederile noii legi.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney