Prima   |  Social | O campanie de prevenire a suicidului, lansată de Linia Verde

O campanie de prevenire a suicidului, lansată de Linia Verde

07.09.2018   291 Accesări  
„Ia o pauză pentru viaţă!”. O campanie cu acest generic a fost lansată astăzi de Linia Verde pentru prevenirea suicidului, menită să încurajeze activismul cetăţenilor în vederea recunoaşterii semnelor crizelor emoţionale manifestate de unii oameni pe reţelele sociale şi încurajarea acestora sa renunţe la gândurile sinucigaşe, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   224 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 
Semnele pot fi imaginea de profil care sugerează direct dorința de a muri, pseudonime în loc de nume, care la fel sugerează emoții negative, descrierea stării sau gândurilor ce denotă impas, disperare sau neajutorare, mesaje ce descriu stările negative sau de rămas bun. Cetățenii sunt îndemnați să acceseze site-ul pentruviata.md unde pot găsi o serie de mesaje empatice, create special pentru a încuraja persoanele aflate în momente de criză.
 
„Pe rețelele sociale, persoanele care s-au gândit la suicid au manifestat foarte voalat nevoia de ajutor. Noi însă am trecut pe lângă fără să ne dăm seama că era un strigăt pe care persoanele cum au putut așa s-au manifestat. Încurajăm cetățenii să atragă atenție la acele cinci semne pe care persoanele pot sa le manifeste”, a spus fondatorul Liniei Verde de prevenire a suicidului, Liuba Ceban.
 
„Trebuie să luptăm și să conștientizăm acea putere interioară care eventual poate duce la lucruri bune. Pe mine durerea mă ajută să creez. Și eu mi-am dat seama că trebuie să găsim un rost acestei dureri. Să nu o evitam, dar să procesăm să o lăsăm să treacă, iar noi să mergem mai departe, mai puternici”, a spus interpreta Stela Boțan
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney