Prima   |  Social | Studiu: Femeile din Moldova au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile

Studiu: Femeile din Moldova au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile

26.09.2018   60 Accesări  
Femeile din Moldova cu vârsta cuprinsă între 30 şi 70 de ani au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile, precum cancer, boli de inimă, boli pulmonare sau diabet zaharat. La această concluzie, au ajuns experţii într-un studiu global al bolilor netransmisibile, publicat în revista „The Lancet”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România
13.08.2019   28 Accesări   
Avocatul Copilului: Exploatarea prin muncă a copiilor este greu de controlat
08.08.2019   66 Accesări   
 
 
Potrivit studiului, femeile din Moldova au o probabilitate de 17% de a muri de aceste boli înainte să împlinească vârsta de 70 de ani. Pe locul doi se situează Ucraina cu peste 16%, urmata cu același procentaj de Federația Rusă. Cea mai mică rată de deces din cauza acestor maladii o au femeile din Spania – 6%.
 
Referitor la bărbați, Moldova se află pe locul patru cu 34%. Pe primul loc este Rusia cu 37%, urmată de Belarus, Ucraina și Georgia. Cea mai mică rată de deces din cauza acestor maladii o au bărbații din Islanda – 10%.

Bolile netransmisibile, cum ar fi accidentul vascular cerebral, bolile de inimă, diabetul zaharat și cancerul reprezintă cauza a peste 70% din totalul deceselor.
Oamenii de știință şi-au pus scopul să reducă până în 2030 cu o treime numărul de decese cauzate de bolile cronice.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney