Prima   |  Social | A fost lansată o platformă online de colectare a cazurilor de corupție

A fost lansată o platformă online de colectare a cazurilor de corupție

02.10.2018   168 Accesări  
Centrul de Politici şi Reforme (CPR) Moldova a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție. Platforma, coruptie.cpr.md, este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care vor fi colectate sugestiile și recomandările pentru îmbunătățirea site-ului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
28.11.2018   53 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
25.11.2018   77 Accesări   
 
 

CPR menționează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că o treime din cetățeni refuză să plătească mită, conform sondajelor, iar acest grup de oameni trebuie să aibă o platformă de raportare a cazurilor de luare de mită. Treptat, estimează CPR, se va ajunge și la ceilalți cetățeni, cărora li se va explica care sunt tipurile de corupție, de ce trebuie de combătut astfel de practici și cum ar trebui să fie lucrurile de fapt.

Toate raportările sunt anonime și nu conțin informații cu caracter personal. „Cu cât mai multe cazuri colectăm, cu atât mai ușor vom putea identifica anumite tendințe și iniția campanii de advocacy pentru a pune presiune pe instituțiile statului și autoritățile locale să schimbe situația existentă”, se mai spune în comunicat.

Platforma a fost creată de către Agenția de e-Guvernare din Estonia împreună cu CPR Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, al Fundațiilor pentru Societate Deschisă și al Agenției Estoniene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney