Prima   |  Social | Donație din partea Ambasadei Cehiei

Donație din partea Ambasadei Cehiei

19.10.2018   548 Accesări  
Peste 70 de vârstnici și persoane cu deficiențe locomotorii au primit scaune cu rotile și alte accesorii de sprijin. Donația vine din partea Ambasadei Cehiei în Republica Moldova, prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare Cehă, care are o valoare de peste 380 de mii de euro. Ceremonia de donare a avut loc vineri, 19 octombrie, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie
07.06.2019   39 Accesări   
Siguranţa şi securitatea alimentară, discutată de specialişti la Chişinău
05.06.2019   41 Accesări   
 
 

Beneficiarii donației sunt persoane din opt raioane care sunt deservite de centrele medico-sociale de zi ale Asociației Obștești „Homecare”. Treisprezece persoane au primit în dar cărucioare, 30 de pacienți s-a ales cu bastoane și cârje. Au mai fost donate 20 de cadre de mers și zece toalete portabile.

Președinta asociației, Tamara Adasan, a spus că proiectul a avut ca scop îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor și a persoanelor cu dizabilități, care depind de grija altora.

Ambasadorul ceh Zdeněk Krejčí a dat asigurări că asemenea donații vor mai veni în Republica Moldova din partea Cehiei, prin intermediul altor programe.

Alexandra Catac, una dintre beneficiarii de echipamente, a mulțumit pentru suportul acordat. Femeia a spus că este foarte dificil să-ți accepți dizabilitatea, mai ales dacă este una obținută, și sprijinul celor din jur este foarte important.

Programul de Cooperare pentru Dezvoltare Cehă este finanțat în parteneriat cu Caritas Republica Cehia.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney