Prima   |  Social | Moldova şi Lituania au semnat un acord privind libertatea mass-media

Moldova şi Lituania au semnat un acord privind libertatea mass-media

16.11.2018   264 Accesări  
Lituania şi-a asumat angajamentul de a oferi suport ţării noastre în promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media. Un acord a fost semnat astăzi între instituţiile ce gestionează domeniul audiovizualului din ambele ţări. Lituania va împărtăşi din bunele practici privind combaterea ştirilor false, dezinformării şi propagandei. După semnarea memorandumului, reprezentaţii celor două state au participat la o masă rotundă, organizată cu sprijinul Uniunii Europene şi Consiliul Europei, în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media în Republica Moldova”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
La Chișinău a fost lansată o școală de consiliere
12.12.2019   88 Accesări   
ONU susţine la Tiraspol programe în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
04.12.2019   87 Accesări   
 
 
„Va prevedea vizite de documentare, expertizarea majorităţii hotărârilor, deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Ne aşteaptă un scrutin electoral, ne aşteaptă un referendum şi vom avea nevoie de această expertiză. Vrem să încercăm să ocolim anumite mesaje care ne-ar posta pe noi în calitate de regulator într-o ipostază nefericită, care ar prevedea lipsa de echidistanţă, de obiectivitate”, a declarat președintele CCA, Dragoș Vicol. 

„Acest Acord între Moldova şi Lituania este important pentru ambele state. Chiar dacă Lituania este o ţară mică, noi avem o experienţă bună în ceea ce priveşte propaganda în mass-media”, a declarat președintele Comisiei pentru Radio și Televiziune din Lituania, Mantas Martisius.

„Semnarea Acordului este o etapă importantă. Lituania deţine o experienţă bogată în lupta cu ştirile false şi acest schimb de practici va fi o experienţă importantă pentru Moldova”, a menționat șeful Oficiului Consiliului Europei în Chișinău, William Massolin.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney