Prima   |  Social | La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați

La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați

25.11.2018   280 Accesări  
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați. Acesta a fost destinat profesorilor de pe malul stâng al Nistrului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
La Chișinău a fost lansată o școală de consiliere
12.12.2019   88 Accesări   
ONU susţine la Tiraspol programe în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
04.12.2019   87 Accesări   
 
 

Scopul evenimentului a fost de a descrie modul în care auto-actualizarea unei femei moderne depinde de egalitatea dintre femei și bărbați. Participanții au studiat Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (CEDAW) și „au ajuns la concluzia că în regiunea transnistreană discriminarea împotriva femeilor este minoră și nu este legată de legislația imperfectă sau de lipsa oportunităților pentru dezvoltarea femeilor, ci mai degrabă de gândirea stereotipică”, este specificat într-un comunicat de presă.

Cei trei bărbații care au participat la eveniment au declarat la început că drepturile femeilor din regiunea transnistreană nu sunt încălcate, însă la sfârșitul evenimentului, după ce au studiat materialul, exemplele și poziția femeilor, și-au schimbat opinia și au constatat că acestea sunt reprezentate insuficient în funcțiile de conducere și în mare măsură lucrează la locuri de muncă mai puțin remunerate. 

„Acum un an în urmă am vorbit cu elevii clasei a X-ea cu privire la egalitatea de gen, însă simțeam un disconfort și o neînțelegere. Datorită seminarului de astăzi, mi-am dat seama cât de complexă și profundă este această temă și cât de necesar este să o discutăm cu elevii”, a remarcat profesoara de istorie și de studii sociale din satul Chițcani.

Potrivit unui pedagog din orașul Râbnița, există multe profesii în care femeile sunt mai numeroase decât bărbați (de exemplu, profesori, educatori), însă în același timp ele sunt mai prost plătite. „După ce am vizitat o serie de țări estice și am văzut cum sunt discriminate femeile, nu pot să nu observ că situația de pe malurile stâng și drept ale Nistrului este mult mai bună”, a spus profesoara.

Acest seminar este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de măsuri de consolidare a încrederii (CBM IV) și cofinanțat de Guvernul Suediei și UN Women în cadrul Acordului de Cooperare privind implementarea proiectului cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite privind Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor).

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney