Prima   |  Social | Sute de copii au beneficiat în ultimii ani de suport educaţional inovator

Sute de copii au beneficiat în ultimii ani de suport educaţional inovator

07.12.2018   398 Accesări  
Circa 650 de copii cu necesităţi speciale au beneficiat în ultimii trei ani de acces la servicii inovatoare de suport educaţional. Aceste rezultate au fost anunţate în cadrul conferinţei de finalizare a proiectului „Susţinerea accesului copiilor cu necesităţi speciale la servicii comunitare de suport şi educaţie în primii ani de viaţă”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie
07.06.2019   39 Accesări   
Siguranţa şi securitatea alimentară, discutată de specialişti la Chişinău
05.06.2019   41 Accesări   
 
 
„În Ungheni am reușită să organizăm deja trei grupe în cadrul programului. Am avut ca număr de persoane 19 mame și 31 de copii. În prezent, în premieră pentru Republica Moldova la Ungheni realizăm și un grup, participarea taților. Avem șapte tați aprobați în program și șapte copii”, a declarat psihologul din Ungheni, Andrei Chiorescu.

Cu regret, în acest proiect nu au fost cuprinşi alți circa 400 de copii cu necesităţi speciale, a comunicat consultanta principală la direcţia învăţământ general la Ministerul educaţiei, culturii şi cercetării Viorica Marţ.

„Educația incluzivă este un obiectiv important pentru politicile naționale, pentru educația incluzivă se răsfrânge mai în toate politicele. Pentru noi cartea de căpătâi a celor care promovăm educația incluzivă este acel program de dezvoltare pentru anii 2011-2020. Sper foarte mult că într-o săptămână –două vom aproba și acel plan -  a treia etapă de dezvoltare a educației incluzive unde este stipulat ce avem de făcut și unde trebuie să ajungem”, a spus consultanta principală la direcţia învăţământ general la Ministerul educaţiei, culturii şi cercetării, Viorica Marţ.

Pentru implementarea proiectului UE a alocat 680 mii de euro. Copii au participat împreună cu părinţii la 4 programe educaţionale, inclusiv comunicarea prin muzică.

Ele au fost organizate de Asociaţia obştească ,,Parteneriate pentru fiecare copil” în  cinci raioane Cahul, Călăraşi, Făleşti, Nisporeni şi Ungheni.

În cadrul programului au fost instruiţi circa 100 de profesionişti din domeniile educaţiei, asistenţei sociale şi ONG-urilor.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney