Prima   |  Social | Voluntarii demonstrează că este posibil să ajutăm şi să fim mai buni

Voluntarii demonstrează că este posibil să ajutăm şi să fim mai buni

10.12.2018   422 Accesări  
Dedicaţia voluntarilor este un model de curaj şi energie tinerească. Ei demonstrează că este posibil să ajutăm dezinteresat şi să fim mai buni. Echipa Moldova 1 a mers la Centrul Republican de Voluntariat pentru a vedea care sunt motivaţiile din spatele muncii pentru comunitate. Olga are 17 ani şi este elevă în clasa a 11-a. În afara orelor de la şcoală, tinerei îi place să-şi ocupe timpul citind cărţi sau să se implice în activităţi de voluntariat. De aproape un an Olga s-a înscris în rândurile voluntarilor şi a participat la mai multe proiecte. Olga a mărturisit că de fapt caracterul i se potriveşte de minune cu ceea ce face.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie
07.06.2019   39 Accesări   
Siguranţa şi securitatea alimentară, discutată de specialişti la Chişinău
05.06.2019   41 Accesări   
 
 
„Mereu am fost o persoană destul de comunicabilă, îmi place mult să vorbesc, dar şi să ascult, probabil acesta a fost unul din cele mai importante motive de ce am ales să lucrez anume cu oamenii”, a spus Olga Harabajiu, voluntară.
 
Din 2010, voluntariatul este considerat experienţă de muncă. Mai mulţi tineri consideră că voluntarii fac un lucru bun pentru comunitate.
 
„Fac voluntariat deja de doi ani. Totul a început atunci când am mers la un adăpost pentru câini, am avut grijă de animale, am vopsit cuştile. Atunci am înţeles că societatea are nevoie de voluntariat”. „Oamenii care fac voluntariat, desigur, fac un lucru mare pentru ei, pentru sufletul lor, pentru a arăta oamenilor că se poate face bine şi în ziua de azi”. „Este un ajutor dezinteresat pentru oamenii care au nevoie, fie copii, fie bătrâni sau persoane social-vulnerabile, sau pentru anumite organizaţii. Voluntariatul contează”. „Mă bucur pentru cei care găsesc timp într-adevăr pentru asta pentru că ajută la dezvoltarea cred că fiecăruia din noi, ca personalitate în primul rând”, au spus voluntarii.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney