Prima   |  Social | Perioada de tranziție a universităților la autonomie financiară a fost prelungită

Perioada de tranziție a universităților la autonomie financiară a fost prelungită

18.01.2019   329 Accesări  
Perioada de tranziție la modul de funcționare a instituțiilor de învățământ superior de stat în condiții de autonomie financiară a fost prelungită cu un an. Astfel, aceasta se va încheia până la sfârșitul lui 2019. Decizia a fost aprobată astăzi de guvern, informează MOLDPRES.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   223 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

Potrivit hotărârii, ministerele de resort vor distribui în anul 2019 alocații instituțiilor de învățământ superior din subordine pentru prestarea serviciilor educaționale.

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a afirmat că finanțarea bugetară a învățământului superior urmează a se face prin finanțare standard per student și coeficient de ajustare, prevedere care urmează a fi implementată după aprobarea unei metodologii bazată pe indicatori de performanță, atât pe linia de cercetare și transfer de cunoștințe, cât și pe linia de predare și învățare. Un proiect al acestei metodologii a fost deja elaborat de Ministerul Educației și urmează a fi pus în aplicare în anul 2019, după un proces de pregătire suplimentară pentru toții actorii universitari.

Perioada de tranziție a universităților la modul de funcționare în condiții de autonomie financiară a fost inițiată în anul 2013 și urma să se încheie în anul 2018.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney