Prima   |  Social | În anul centenar, ICR a organizat circa 300 de evenimente culturale în Republica Moldova

În anul centenar, ICR a organizat circa 300 de evenimente culturale în Republica Moldova

26.01.2019   383 Accesări  
În anul 2018, când a fost marcat centenarul Marii Uniri, Institutul Cultural Român a organizat 282 de evenimente pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul a 86 de proiecte. Declarația aparține directorului ICR, Valeriu Matei. Potrivit lui, intensitatea organizării evenimentelor culturale va fi menținută și în anul 2019, în prima jumătate a căruia România deține președinția în Consiliul Europei, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   223 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

De asemenea, anul trecut s-au desfășurat peste 160 de evenimente culturale dedicate centenarului Marii Uniri. „Reamintesc despre acele mari reuniuni teatrale. Anul trecut am avut două – Uniunea Teatrelor Naționale, care deja al patrulea an și în toți acești ani a fost sprijinită în cea mai mare parte de ICR, anul acesta i-a acordat un sprijin de peste două milioane de lei”.

Doar în anul 2018, spune Valeriu Matei, Institutul Cultural Român a susținut proiecte în valoare de circa 14 milioane de lei. „Proiecte în care circa 60% dintre artiști au fost cei din Republica Moldova, 40% - din România și alte țări europene”, a notat directorul ICR.

Directorul Institutului Cultural Român la Chișinău susține că ICR are o cooperare foarte bună instituțiile de cultură atât la nivel central, cât și la nivel local. „Noi avem un principiu – orice solicitare de proiect cultural, venită de la o persoană fizică sau juridică din spațiul Republicii Moldova, are aceeași valoare. Sigur, noi ținem cont de un singur criteriu – cel valoric pentru că trebuie să promovăm valorile”, a notat Valeriu Matei.

Din anul 2013 până în prezent, Institutul Cultural Român a organizat circa 2000 de evenimente culturale în Republica Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney