Prima   |  Social | Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei

Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei

31.01.2019   305 Accesări  
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipament medical modern de diagnosticare, în cadrul Programului KUSANONE, în valoare de de 1 mln 700 mii lei (peste 86 mii USD), oferit de către Guvernul Japoniei.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   223 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

În cadrul acestui proiect au fost achiziţionate trei dispozitive: un aparat ecografic pentru efectuarea ecografiei în format 3/4D +Doppler color, un videogastroesofagoduodenoscop de performanţă şi un analizator biochimic automat A 25, performant.

„Dotarea instituţiilor cu echipamente medicale  performante va contribui la stabilirea unui diagnostic corect şi aplicarea unui tratament corespunzător pacienţilor, sporind astfel calitatea asistenţei medicale acordate populaţiei. Mulţumim Guvernului nipon pentru asistenţa oferită în dezvoltarea sistemului sănătăţii din ţara noastră”, a declarat secretarul general de stat Boris Gîlca.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a menţionat că această subvenţie face parte din asistenţa oficială bilaterală a Japoniei oferită pentru dezvoltarea Republicii Moldova în domeniul securităţii umane - o prioritate a politicii japoneze privind cooperarea internaţională.

„Şi în acest an am lansat un nou apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Kusanone pentru toate instituţile medicale din Republica Moldova, în vederea accesării finanţării pentru modernizarea acestora”, a subliniat oficialul.

Programul KUSANONE acordă Republicii Moldova suport financiar în domeniul sănătăţii şi educaţiei în baza Asistenţei de Grant pentru proiecte de securitate umană. Sistemul sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă în cadrul Programului KUSANONE din anul 2008, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare de circa 80 - 120 mii dolari SUA fiecare, în cadrul instituţiilor medicale raionale şi municipale, în total 3 202 022 USD.

IMSP Spitalul Raional Ialoveni este o instituţie multiprofil, care acordă asistenţă medicală spitalicească pe 110 paturi, dintre care 35 de îngrijiri cronice şi 75 de îngrijiri acute. Acordă asistenţă medicală specializată de ambulator populaţiei din raion în număr de 100 mii de locuitori pe 24 profiluri,  circa 130 mii consultaţii pe an. Instituţia posedă laborador clinic-diagnostic şi secţie imagistică medicală cu endoscopie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney