Prima   |  Social | Elevi din Moldova vor participa la o competiţie mondială din SUA

Elevi din Moldova vor participa la o competiţie mondială din SUA

13.03.2019   334 Accesări  
Au celebrat cunoştinţele, creativitatea şi lucrul în echipă - peste 260 de elevi din 40 de instituţii de învăţământ din toate regiunile ţării au participat la concursul academic internaţional „World Scholar's Cup”. Câştigătorii vor reprezenta Moldova la Runda Globală „World Scholar's Cup” din Statele Unite ale Americii (SUA).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   224 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

Grupaţi în 82 de echipe, elevii s-au întrecut la mai multe probe, cum ar fi dezbateri între echipe, teste de cunoştinţe generale şi scrierea de eseuri.

„Acest concurs este o etapă importantă pentru mine şi consider că îmi va oferi o oportunitate foarte bună de a mă dezvolta, de a-mi dezvolta comunicarea în limba engleză”, spune Diana Podurean, elevă la Liceul „Mihai Eminescu” din Bălţi.

„Noi cu profesoara noastă ne-am antrenat foarte mult şi din greu. Considerăm că suntem cu adevărat pregătiţi pentru a intra în competiţie”, a menţionat Bogdan Jechiu, elev la Liceul din satul Zâmbreni (Ialoveni).

Concursul este la a doua ediţie.

„A învăţa nu este doar ceva plictisitor, ne-am adunat împreună să celebrăm cunoştinţele, creativitatea, lucrul în echipă şi să cultivăm dragostea de a învăţa, de a cerceta, de a descoperi. De la evenimentul de anul trecut noi am început pregătirile pentru următorul eveniment, ne-am gândit ce se poate să îmbunătăţim, astfel că avem de două ori mai mulţi participanţi faţă de anul trecut”, a specificat Inga Chiosa, directoare interimară la şcoală privată.

Câştigătorii concursului de la Chişinău vor avea ocazia să meargă la competiţia mondială din SUA.

„Este vizibilitate pentru Moldova, este confirmarea faptului că sistemul educaţional al ţării pregăteşte copiii exact în trendul cerinţelor mondiale şi că copiii noştri ştiu să fie buni şi poate chiar cei mai buni”, susţine Ludmila Pavlov, şefă de direcţie la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Evenimentul vine să încurajeze elevii din Moldova să devină parte a unei comunităţi globale de viitori cercetători şi lideri.

„Concursul nostru are ca scop motivarea copiilor  să înveţe mai multe limbi ca să se poată înţelege cu semenii lor, inclusiv cu cei din SUA, dar şi să poată privi filme americane şi să înţeleagă piesele noastre muzicale. Vreau să spun că de fiecare dată descoperim că copiii din ţările participante. inclusiv cei din Moldova, sunt foarte  inteligenţi”, a declarat Thomas Brazee, reprezentant şcoală din SUA.

Anul trecut la concurs au participat peste 35 de mii de elevi din peste 40 de ţări ale lumii. Cei mai buni au câştigat burse de studii la Universităţile din SUA. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney