Prima   |  Social | OSCE solicită autorităţilor din Moldova să faciliteze călătoriile jurnaliştilor străini

OSCE solicită autorităţilor din Moldova să faciliteze călătoriile jurnaliştilor străini

15.03.2019   335 Accesări  
OSCE solicită autorităţilor din Republica Moldova să faciliteze călătoriile jurnaliştilor străini. Îndemnul vine după ce, pe 13 martie, doi jurnalişti de investigaţie din Grecia, Aggelos Provolisianos şi Vangelis Triantis, au fost reţinuţi pentru 40 de minute pe Aeroportul Internaţional Chişinău, de către Poliţia de Frontieră, pe motiv că nu ar fi avut acreditare pentru a desfăşura activitate jurnalistică în Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   223 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

„Ca urmare a refuzului de intrare a doi jurnalişti greci în Moldova, pe 13 martie, fac apel din nou către autorităţile din Moldova să faciliteze călătoriile jurnaliştilor străini dintr-o ţară OSCE în alta”, a scris reprezentantul OSCE privind libertatea presei, Harlem Desir, pe pagina sa de Twitter.

Potrivit portalului anticorupţie.md, jurnaliştii au relatat că în timpul verificării paşapoartelor la Aeroport, au fost întrebaţi care este scopul venirii în Republica Moldova. Drept răspuns au spus că au venit în scop profesional. „Ni s-a spus că nu avem permisiunea să intrăm în Republica Moldova şi că avem nevoie de acreditare pentru a desfăşura activitate jurnalistică. Apoi am fost invitaţi într-un oficiu în care am fost reţinuţi timp de 30-40 de minute”, au declarat jurnaliştii pentru sursa citată. Cei doi au fost eliberaţi după implicarea ambasadorului Greciei în Moldova, cu reşedinţa la Kiev.

Reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră de la Aeroportul Chişinău au declarat pentru că a fost un control de rutină, cetăţenii greci fiind rugaţi să răspundă la mai multe întrebări.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney