Prima   |  Social | Profesori şi studenţi de la o Universitate de Medicină din SUA vor oferi tratament copiilor din Străşeni

Profesori şi studenţi de la o Universitate de Medicină din SUA vor oferi tratament copiilor din Străşeni

18.03.2019   345 Accesări  
Timp de patru zile peste 60 de copii din orfelinatul din Străşeni şi alţi micuţi defavorizaţi social vor primi tratament dentar gratuit. Serviciile vor fi oferite de un grup de studenţi şi profesori de la Universitatea de Medicină din statul Carolina de Nord, SUA, in comun cu colegii lor de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Preparatele medicamentoase au fost aduse de partenerii din SUA, iar Universitatea din Moldova a oferit spaţiile şi utilajul Clinicii Stomatologice Universitare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   223 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

După ce sunt consultaţi şi le sunt trataţi dinţii, copiii primesc în dar câte o pastă şi o periuţă de dinţi. Potrivit datelor ministerului Sănătăţii, in Moldova, peste 50% dintre copiii din zonele rurale nu respectă igiena orală. Mulţi dintre ei nu au nici măcar periuţe de dinţi, iar alţii le utilizează rar.

„Copiii sunt foarte cuminţi si liniştiţi, doresc sa interacţioneze cu medicii. Cele mai multe problem ţin de cariile dentare, ar trebui ca autorităţile şi şcolile să educe mai mult copiii să respecte igiena orală. Acest proiect îi aduce împreună pe studenţii moldoveni şi pe cei americani”, a spus medicul din Carolina de Nord, Cheryl Siegel.

„Este un program de schimb de experienţă, de cunoştinţe unde studenţii noştri din Moldova de la facultatea de stomatologie interacţionează cu studenţii din SUA şi ei promovează igiena orală pentru copiii din Republica Moldova”, a spus şeful catedrei USFM, N. Testemiţanu, Diana Uncuţu.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney