Prima   |  Social | Moldova ocupă locul 81 în lume într-un clasament privind libertatea de informare

Moldova ocupă locul 81 în lume într-un clasament privind libertatea de informare

25.03.2019   309 Accesări  
Moldova ocupă locul 81 în lume în clasamentul pentru anul 2018 privind „Libertatea de informare”, realizat de către Organizaţia „Reporteri fără Frontiere”, cu o treaptă mai jos faţă de anul trecut.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   224 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

Pe primele poziţii în acelaşi top ce cuprinde 180 de state sunt Norvegia, Suedia şi Olanda, iar pe ultimele - Eritreea şi Coreea de Nord. Scorul acordat ţărilor este între 0 (zero) şi 100 de puncte, zero fiind cel mai bun.

„Diversificată, dar extrem de polarizată, peisajul mediatic al Moldovei este o imagine a unei ţări marcate de instabilitate politică cronică şi influenţa sufocantă a oligarhilor. Linia editorială a mass-media importantă este strâns legată de interesele politice sau economice ale proprietarilor lor. Independenţa redacţiilor şi transparenţa proprietăţii mass-media sunt provocări-cheie. Într-un climat de război informaţional agravat de criza ucraineană, lipsa de independenţă a autorităţii de reglementare pentru radiodifuziune şi excesele „luptei împotriva propagandei” continuă să provoace îngrijorare”, este concluzia raportului Organizaţiei „Reporteri fără Frontiere” cu referire la Republica Moldova.

În anul 2013, de exemplu, Republica Moldova ocupa locul 55 în acelaşi top, iar în 2016 coborâse pe 76. România ocupă locul 44, Ucraina - 101, iar Federaţia Rusă este pe locul 148.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney