Prima   |  Social | Copiii adoptaţi în regiunea transnistreană nu pot părăsi hotarele Republicii Moldova

Copiii adoptaţi în regiunea transnistreană nu pot părăsi hotarele Republicii Moldova

13.04.2019   350 Accesări  
Copiii înfiaţi prin decizii ale instanţelor de judecată din stânga Nistrului se pomenesc în situaţia că le este îngrădit dreptul la documentare şi la libera circulaţie, întrucât actele emise de autorităţile neconstituţionale transnistrene nu sunt recunoscute pe plan extern. Autorităţile Republicii Moldova încearcă să identifice cu partea transnistreană un mecanism de instituire a tutelării constituţionale, a declarat pentru IPN secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, şefa grupului de lucru din partea Chişinăului pe probleme sociale şi ajutor umanitar.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   310 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   306 Accesări   
 
 

O a doua şedinţă a grupurilor de lucru de la Chişinău şi Tiraspol consacrată procedurii de adopţie a fost convocată vineri, 12 aprilie, la sediul Misiunii OSCE din Bender, prima şedinţă desfăşurându-se la 3 aprilie. Părţile au avut în atenţie mai multe cazuri în care copiii înfiaţi pe teritoriul regiunii transnistrene nu pot călători peste hotare, întrucât părinţii lor adoptivi nu dispun de o formă legală de tutelare şi protecţie a lor.

Reprezentanţii Chişinăului au prezentat părţii transnistrene aspectele care trebuie luate în considerare pentru continuarea procedurilor de adopţie în conformitate cu prevederile legislaţiei Republicii Moldova, cu standardele internaţionale şi prevederile Convenţiei ONU privind protecţia drepturilor copilului. Reprezentanţii autorităţilor de la Tiraspol urmează să examineze propunerile şi ulterior să-şi anunţe poziţia.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney