Prima   |  Social | Peste 10. 000 de exponate din toată lumea pot fi admirate la Muzeul de Ştiinţe Naturale din cadrul USM

Peste 10. 000 de exponate din toată lumea pot fi admirate la Muzeul de Ştiinţe Naturale din cadrul USM

14.04.2019   329 Accesări  
Colecţii unice de peşti, păsări, animale şi insecte împăiate, din diferite colţuri ale lumii, sunt păstrate cu mare grijă la Muzeul de Ştiinţe Naturale din cadrul Universităţii de Stat. Aici pot fi admirate peste 10. 000 de exponate, fiecare dintre ele având o poveste aparte. Exponatele au fost adunate timp de peste 60 de ani de către foştii absolvenţi sau profesori care au participat la expediţii internaţionale de studiu.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   224 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

De peste 30 de ani, colecţia este păstrată cu mare grijă de Stanislav Poznacomchin, directorul muzeului, care povesteşte cu entuziasm istoriile impresionante ale exponatelor.

„A fost la noi un biolog din Uzbekistan, care a venit cu un piton imens ţinut în conteiner, şarpele de fapt a adormit, în semn de autoapărare, dar el fiind om cu studii superioare l-a crezut mort şi a chemat veterinarul. În urma autopsiei, s-a descoperit că pitonul, de fapt, dormea”, a spus directorul muzeului, Stanislav Poznacomchin.

O raritate pentru muzeele lumii si unicat în Moldova este puiul de caşalot cu o lungime de peste 3 metri, care este un  exemplu al acţiunilor distrugătoare a braconajului.

„Când au prins balena, puişorul era alături de ea. Aşa cum mama a fost omorâtă, puişorul a existat 2 zile, după aceea a decedat fiindcă hrănindu-se cu lapte, mama fiind moartă n-a putut să salveze acest puişor”, a spus muzeograful, Tatiana Nagacevschi.

Studenţii şi elevii se arată încântaţi de cele văzute, dar muzeul nu duce lipsă nici de turişti.

Prima dată l-am vizitat în anul 1 şi am fost uimită de biodiversitatea care se întâlneşte aici, începând de

Muzeul de Ştiinţe Naturale are trei secţii: zoologie, botanică, geologie şi mineralogie. Este deschis de luni până vineri, iar intrarea e gratuită.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney