Prima   |  Social | Comunitatea UE marchează Ziua Europei

Comunitatea UE marchează Ziua Europei

09.05.2019   388 Accesări  
În fiecare an, la data de 9 mai este marcată Ziua Europei, rămasă în istorie şi sub numele de Ziua Schuman. Decizia serbării Zilei Europei în fiecare an, la 9 mai, a fost luată de către Consiliul European de la Milano, în 1985.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   224 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   224 Accesări   
 
 

Pentru marcarea acestei zile, instituţiile UE cu sediul la Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg îşi deschid porţile pentru public la începutul lunii mai: 4 mai (la Bruxelles), 9 mai (la Luxemburg) şi 19 mai (la Strasbourg). La Bruxelles şi Strasbourg tema de anul acesta este configurarea viitorului Europei.

De asemenea, birourile locale ale UE din Europa şi din întreaga lume organizează diverse activităţi, cetăţenii fiind invitaţi să participe la vizite, dezbateri, concerte şi alte evenimente, pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a afla mai multe despre UE.

Pentru prima dată, Ziua Europei a fost sărbătorită în Republica Moldova în 2006. Ziua Europei a fost declarată sărbătoare oficială în Republica Moldova de către Parlament la 28 aprilie 2017.

Ziua Europei va fi marcată şi în acest an în Republica Moldova. Cele mai multe evenimente se vor desfăşura în data de 11 mai.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unităţii în Europa.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney