Prima   |  Social | Medicii moldoveni preiau din experienţa colegilor din SUA

Medicii moldoveni preiau din experienţa colegilor din SUA

17.05.2019   73 Accesări  
Medicii din Statele Unite ale Americii operează cot la cot cu doctorii din ţara noastră. De patru ani, specialiştii de peste ocean vin în Moldova pentru a-şi împărtăşi experienţa. Studenţii dar şi medicii moldoveni sunt încântaţi că au posibilitatea să împartă aceeaşi sală de operaţie cu doctori internaţionali.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România
13.08.2019   28 Accesări   
Avocatul Copilului: Exploatarea prin muncă a copiilor este greu de controlat
08.08.2019   66 Accesări   
 
 

Ilia Cioban a fost internat la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coţaga” la începutul săptămânii cu rino - sinusită cronică. Băiatul avea dureri de cap, mari dificultăţi de respiraţie şi o infecţie severă. Băiatul a fost operat de urgenţă de către un medic din SUA.

„În această clinică sunt medici foarte buni, adevăraţi profesionişti, dar ne-am bucurat mult când am aflat că la operaţia fiului va fi implicat şi un medic american. Odată ce s-au adunat împreună mai mulţi medici şi rezultatul va fi mai bun. Suntem foarte mulţumitori că am avut această şansă. Totul a decurs bine şi acuma sperăm să nu mai trecem prin aşa spaimă vreodată”, a spus Ana Cioban, părinte.

Doctorii de la spital sunt ajutaţi de trei medici de peste ocean. Unul dintre ei este Alexander Fareg. El a fost implicat în numeroase schimburi de experienţă profesională în Haiti şi Vietnam, dar în Moldova el este pentru prima oară. Chirurgul spune că medicii rezidenţi din ţara noastră au cunoştinţe profunde şi baze tehnice bine puse la punct, care doar necesită rafinare după standardele internaţionale.

„Asemenea schimburi de experienţă vin să le amintească medicilor şi rezidenţilor că medicina cere efort continuu şi neobosit, iar procesul de învăţare nu se opreşte niciodată”, a spus Alexander Fareg, profesor la Universitatea din Ohio.

„Intervenţia chirurgicală merge în comun cu profesorii din SUA. Avem un parteneriat de mai mulţi ani împreună cu dumnealor şi în cazuri mai grave, în cazuri cu patologii otorinolaringologice odată în an aceşti profesori vin să operăm împreună”, a spus Lucian Danilov, director de clinică.

Mai mulţi studenţi şi medici rezidenţi din Moldova vor vizita universităţi din SUA pentru a asimila informaţii şi practici care să-i ajute să se perfecţioneze.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney