Prima   |  Social | Numărul universităţilor din Republica Moldova este în descreştere

Numărul universităţilor din Republica Moldova este în descreştere

21.06.2019   59 Accesări  
Numărul universităţilor din Republica Moldova este în descreştere, iar în următorii ani vor mai dispărea universităţi, fie prin comasare, fie prin desfiinţare. Şi numărul de studenţi scade, într-un ritm mai mare decât numărul universităţilor, aceştia preferând să plece la studii peste hotare. Problemele învăţământului superior din Republica Moldova au fost discutate în şedinţa Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass media a Parlamentului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Mai mult de 50 % dintre femeile din Republica Moldova consideră că violenţa în familie este o problemă privată, studiu
04.07.2019   43 Accesări   
A fost lansată a şaptea platforma de instruire „Învăţăm Româna la distanţă”
26.06.2019   98 Accesări   
 
 

Preşedintele Consiliului Rectorilor, Grigore Belostecinic a spus pentru IPN că, dacă în anii ’90 existau 54 de universităţi, în prezent mai sunt doar 29, 17 dintre care sunt de stat şi 12 particulare. Cauza acestei descreşteri este faptul că multe universităţi particulare nu au putut rezista numai cu banii încasaţi din taxele plătite de studenţi şi şi-au închis porţile. Şi numărul studenţilor s-a redus, de la aproximativ 120 de mii în anul 2007 la 60 de mii în prezent.

„Printre cauze nu se află doar factorul demografic, ci şi faptul că oferta universităţilor din Europa şi de peste ocean este una tentantă”, a precizat Belostecinic.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney