Prima   |  Social | A fost lansată a şaptea platforma de instruire „Învăţăm Româna la distanţă”

A fost lansată a şaptea platforma de instruire „Învăţăm Româna la distanţă”

26.06.2019   622 Accesări  
Grupurile etnice şi cetăţenii străini pot învăţa limba romană prin internet, gratuit. Astăzi a fost lansată a şaptea platforma de instruire „Învăţăm Româna la distanţă”. Programul iniţiat de către Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni este finanţat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2090 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2184 Accesări   
 
 

Reprezentanţii minorităţilor naţionale salută oportunitatea de  a studia limba română la distanţă.

Ei spun că doresc să-şi îmbunătăţească competenţele de comunicare pentru a avea acces la studii şi pe piaţa muncii.

„Mai multe oportunităţi pentru un serviciu bine plătit. Atunci când eşti în căutarea unui loc de muncă contează cât de bine ştii limba de stat”, a spus un reprezentant al unei minorităţi naţionale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, iniţiativa are menirea de a ajuta minorităţile etnice, care nu cunosc limba română, să o înveţe.

„Este un proiect revoluţionar, pentru că cumulează deopotrivă elementul tehnologiilor şi pun accent pe formarea competenţei de comunicare în limba română”, a menţionat consultantul principal de la Ministerul Educaţiei, Natalia Grîu.

„Oportunitatea principală sunt tinerii, care solicită cursuri de studiere a limbii române, pentru  a putea fi integraţi în societate,pentru a putea după studii, după şcoală să rămână aici, să angajeze în câmpul muncii”, a spus şeful Direcţiei Agenţiei Relaţii Interetnice, Ludmila Burlacu.

„Avem un sistem de învăţare la distanţă a limbii române care prevede atât etapa de pretestare pentru a determina la ce nivel este persoana, după ce am văzut nivelul de cunoaştere, noi îi oferim un modul de învăţare a limbii române”, a declarat directorul ANTEM, Lucia Cucu.

„Avem două opţiuni: o găsesc în play market varianta Android, scriind AMTEM se poate de găsit aplicaţia noastră, a doua opţiune antem.org. Sunt două bannere pentru versiunea android şi pentru versiunea Android, dăm click şi se direcţioneză direct spre aplicaţie”, a spus coordonatorul de proiect, Daniela Revenco.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney