Prima   |  Social | Fundaţia olandeză „Max face possible” ajută copiii din autonomia găgăuză

Fundaţia olandeză „Max face possible” ajută copiii din autonomia găgăuză

17.09.2019   643 Accesări  
Peste trei sute de copii cu patologii ale aparatului locomotor din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratuit încălţăminte specială de iarnă. Proiectul de binefacere este realizat cu ajutorul Fundaţiei din Olanda „Max face possible” şi a Direcţiei pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei, transmite MOLDPRES.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2090 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2182 Accesări   
 
 

Potrivit Nadejdei Mocan, directorul Centrului de susţinere psihosocială din oraşul Vulcăneşti, doi ani în urmă, în regiune a fost deja implementat un proiect similar. Atunci, de încălţăminte specială pentru sezonul rece au beneficiat 325 de copii cu diferite maladii ale aparatului locomotor şi din familii defavorizate.

„În acest an, de asemenea, vom asigura cu încălţăminte nouă peste trei sute de copii din autonomie. Inginerii fabricii care confecţionează această încălţăminte specială s-au deplasat în regiune și au luat măsurile necesare, ţinând cont de caracteristicile individuale ale beneficiarilor. Totodată, împreună cu părinţii, au fost determinate culoarea şi modelul încălţămintei, după care specialiştii au purces la lucru”, a explicat Nadejda Mocan, citată de gagauzinfo.md.

Materialele pentru confecţionarea lotului de încălţăminte sunt produse în Italia. Încălţămintea urmează să fie adusă în UTA Gagauz-Yeri la finele lunii octombrie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney