Prima   |  Social | Mai multe şanse pentru mame nevoiaşe

Mai multe şanse pentru mame nevoiaşe

26.10.2019   586 Accesări  
Dacă până în prezent era întreţinut mai mult din donaţiile din străinătate, de acum încolo apartamentul social al Misiunii Sociale Diaconia va fi finanţat totalmente de către o companie locală de construcţii. În cadrul programului de susţinere a tinerelor orfane, compania va oferi pe parcursul următorilor trei ani peste două milioane de lei. În ultimii ani în apartamentul social au fost găzduite peste 70 de tinere rămase fără sprijin părintesc.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2090 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2182 Accesări   
 
 

Rămasă singură la 16 ani, după moartea mamei, Nicoleta s-a adresat Misiunii Diaconia după ajutor, la îndemnul preotului din sat. Aici, minora a găsit susţinerea de care avea nevoie. În apartamentul social locuieşte împreună cu alte cinci fete, care i-au devenit prietene.

Iar Marina a reuşit să-şi îndeplinească visul cel mare, de a fi bucătar la un restaurant din capitală şi studentă la facultate. În prezent îmbină cu succes studiile si serviciul.

Pe parcursul a 11 luni, beneficiarele apartamentului social au avut parte gratuit de susţinere psihologică, morală şi materială.  

„Aici trebuie să dărui, să dărui suflet, să dărui afecţiune, ceea ce fetele din păcate nu au avut acasă, pentru că majoritatea sunt orfane. Le pregătim pentru o viaţă independentă prin activităţi educative, cum ar fi bunele maniere în primul rând, apoi semestrul doi lucrăm cum să-şi caute o gazdă, cum trebuie să întreţină un interviu de angajare, cum să găsească un loc de muncă, cum să gestioneze banii câştigaţi”, a declarat Larisa Florescu, pedagog social.

„Urmărim evoluţia beneficiarelor care acum 13 ani au fost, toate merg la muncă, au viaţă independentă, au toate capacităţile să poată trăi o viaţă normală. Iată de astăzi avem un program exclusiv susţinut de o solidaritate moldovenească, vom da şanse la mai multe fete de a trece prin acest apartament social”, a menţionat Igor Belei, director executiv al Misiunii Sociale Diaconia.

În următorii trei ani, costurile totale de întreţinere a apartamentului social vor fi asigurate de o companie autohtonă.

„Este o dezvoltare a emoţiilor spirituale, a calităţilor spirituale, emoţionale ale colectivului nostru. Noi le spunem mulţumesc că ne-au dat şi nouă posibilitatea ca să ne implicăm , a educa nu este aşa de simplu”, a specificat Marian Sîrbu, director de dezvoltare la companie.

Apartamentul social a fost lansat în anul 2007. Până în prezent 73 de tinere au beneficiat de ajutor din partea Misiunii Sociale Diaconia. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney