Prima   |  Social | Elevi şi studenţi din toată ţara vor călători pe „Drumul banului”

Elevi şi studenţi din toată ţara vor călători pe „Drumul banului”

05.11.2019   761 Accesări  
Elevii şi studenţii din toată Republica Moldova sunt invitaţi la o călătorie pe „Drumul banului”, organizată în perioada 4-8 noiembrie de Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2090 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2182 Accesări   
 
 

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, călătoria va începe la Banca Naţională a Moldovei, locul din care porneşte drumul banilor în economie, BNM deţinând rolul excluziv de a emite bancnote şi monede ca mijloc de plată. În sala de expoziţii a BNM, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar şi care sunt elementele de siguranţă ale bancnotelor.


„Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla care este rolul acestora şi cum funcţionează, cum ajung banii în aceste instituţii şi cum ulterior acced în economia reală. Potrivit comunicatului, „în cadrul vizitelor la bănci, participanţii vor beneficia şi de o lecţie de educaţie financiară, la care vor afla care sunt principalele concepte şi produse financiare existente momentan pe piaţa financiară autohtonă”.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate, în perioada 4-8 noiembrie, cu începere de la ora 13.00. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vârsta sub 18 ani trebuie să fie însoţiţi de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

„Drumul banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educaţie financiară „Învaţă! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney