Prima   |  Social | Republica Moldova a fost invitată să participe la Săptămâna verde a Uniunii Europene

Republica Moldova a fost invitată să participe la Săptămâna verde a Uniunii Europene

09.11.2019   611 Accesări  
Șeful adjunct al misiunii Republicii Federale Germania la Chișinău, Ullrich Kinne, i-a adresat ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, o invitație de participare la EU Green Week (Săptămâna verde a Uniunii Europene), cel mai mare eveniment anual din calendarul politicilor europene de mediu, ce se va desfășura la începutul anului 2020, transmite MOLDPRES.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   506 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   496 Accesări   
 
 

Oficialul european a comunicat că EU Green Week este un forum de nivel înalt, ce se desfășoară la Bruxelles, și care reunește părțile ce contribuie la elaborarea și implementarea politicilor de mediu, la nivel european, național și local. De asemenea, Ullrich Kinne a subliniat că tematica evenimentului se va concentra pe natură și biodiversitate, iar anul 2020 va fi unul esențial pentru politica UE în acest sens.  

În același context, pe lângă conferința de nivel înalt, instituţiile partenere ale UE vor organiza numeroase evenimente cu referire la criza ecologică globală, dat fiind faptul că au fost făcute un număr tot mai mare de rapoarte care plasează criza ecologică globală la același nivel cu schimbările climatice, iar omenirea are nevoie de un nou acord pentru natură. 

Ullrich Kinne și-a exprimat susținerea pentru participarea Republicii Moldova la săptămâna verde a UE, în contextul în care evenimentul oferă oportunități de intensificare a colaborării cu alte state ale lumii în domeniile vizate și identificării ariilor posibile de colaborare.

La rândul său, Georgeta Mincu a subliniat că „participarea țării noastre la forum este foarte relevantă, în special, pentru că în primăvara anului viitor în Republica Moldova urmează a fi organizată o săptămână ecologică - un eveniment unde se vor aborda  subiecte cu privire la energie, agricultură și economie”.

În aceeași ordine de idei, Mincu a menţionat intenția MADRM de a promova o nouă lege pentru agricultura ecologică, precum şi un program național de economie verde și  tehnologii prietenoase cu mediul.

Părțile au mai discutat despre perspectivele de colaborare moldo-germană în domeniul fitosanitar și veterinar, dezvoltării unei agriculturi ecologice. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney