Prima   |  Istorii umane | Anna EREȘCOVA: Tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt gata să schimbe lumea

Anna EREȘCOVA: Tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt gata să schimbe lumea

26.10.2018   65 Accesări  
Tinerii sunt cei care își doresc și au energia necesară să schimbe lumea, crede Anna Ereșcova, o tânără din orașul Bender. Anna reprezintă o fată optimistă, curajoasă și, mai ales, încăpățânată de a face mai mult pentru generația ei. Anna este administratoare la Fondul pentru Tineri din Bender, inițiativă lansată datorită proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Guvernul Suediei și implementat de Fundația Est-Europeană.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Medalii de argint şi bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică
14.08.2019   34 Accesări   
Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”
04.08.2019   79 Accesări   
 
 

La începutul acestui an, Fondul pentru Tineri din Bender a primit sprijin pentru ca tinerii de aici să-și poată dezvolta ideile de proiecte la nivel local. „Am ajuns la concluzia că tinerii, dar nu numai ei, trebuie să se dezvolte, să-și realizeze ideile care sunt foarte multe, însă resursele în acest scop când sunt, când nu sunt. De aceea, avem nevoie de susținere, de cunoștințe și am decis să depunem dosarul pentru a putea realiza ideile celor mai buni tineri din orașul nostru. Prin urmare, am început să căutăm și să selectăm cei mai activi, deștepți și frumoși tineri care să facă parte din echipă. A fost un proces greu, deoarece au fost mulți foarte buni și am fost nevoiți să alegem dintre cei mai buni”, povestește Anna. Acum, tânăra este mândră de echipa sa, care a reușit să crească mult în ultimele luni. „În urma trainingurilor și discuțiilor la care am participat, cred că acum am format o echipă puternică, reușim să ne înțelegem reciproc foarte bine. Și dacă e să vorbim despre idei, atunci am ajuns la acea etapă când venim cu idei frumoase și, important, posibil de realizat. La început, ideea este una crudă, dar tinerii muncesc asupra ei, o perfecționează, decid asupra temei, timpului de realizare și activităților care urmează a fi făcute. Există deja în jur de 10 idei foarte bune, care vor deveni proiecte realizabile. Și cel mai important, sunt idei din diferite domenii. De exemplu, sport, ecologie, terapie creativă, educație neformală. Și vrem să fie implementate toate orientativ în aceeași perioadă tocmai pentru ca în oraș să fie o mulțime de activități la care tinerii ar putea să participe”, îmi spune entuziasmată Anna.

Și pentru că scopul proiectului „Construim punți, depășim bariere” este de a susține cooperarea dintre organizațiile neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, în vara lui 2018, pentru prima dată în istoria organizării sale, 17 tineri de pe malul stâng al Nistrului (Bender și Dubăsari) au avut posibilitatea să participe la Școala de vară YouthBank, eveniment care a adunat peste 100 de membri ai Fondurilor pentru Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv Anna Ereșcova. Anume aici, Anna spune că a întâlnit „Foarte mulți tineri, toți gata să schimbe lumea, plini de energie, cu multe idei și care țintesc doar înainte. De fapt, a fost o experiență interesantă să mă aflu acolo, deoarece, aici am găsit mai mulți tineri care sunt la fel ca mine, activi, dornici de a schimba ceva în localitatea lor. Așa că parcă eram în altă lume, într-o lume care mi-a plăcut extrem de tare”. Tânăra a participat cu plăcere la jocurile de cunoaștere dintre participanți și atunci au avut posibilitatea să se cunoască mai bine. Multe din actvități și le-a notat și are de gând să le repete și cu tinerii de la Bender.

Anna este încrezătoare că legătura creată cu tinerii de pe amble maluri ale Nistrului nu se va rupe așa ușor: „Chiar și după întoarcerea acasă, noi simțim deja legătura între participanții Școlii de vară, mai ales între cei care se află mai aproape unii de alții”.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney